NowaSejana
4000 - letni staruszek

16 mar 2011, 19:46

Inuno, moja mala tez sie teraz przeciaga :ico_noniewiem:
a od jutra chyba zaczne sie bac.. bo juz ponizej 20 dni bede :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Inuno
Już śmiało chodzę po forum!

16 mar 2011, 19:52

NowaSejana, nie dziwię się, ja mam 24 dni i już też zaczynam mieć pietra :ico_noniewiem:

tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

16 mar 2011, 20:08

ale sliczna i pulchniutka ta Oksanka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

a moj M. wlasnie zaczal malowac pokoj synka ...a ja zaraz umre ..mnie ten zapach farby od razu o bol glowy przyprawil i juz mi niedobrze :ico_placzek:

[ Dodano: 2011-03-16, 19:11 ]
Aniaaa tak mam polozna w ten poniedzialek....a i tak juz sie dzis z ciotka umowilamz e w przyszla srode podjedziemy do tego nowego szpitala zebym sie przedstawila mimo ze to i tak przed usg (w piatek o 12:30) ale oni tez moga chciec jakies swoje badania zrobic wiec lepiej dac im wiecej czasu a usg dowioze

A Twoja rodzinka wysoka i Karolcia tez pewnie bedzie taka :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2011-03-16, 19:12 ]
Kurzcze myslicie ze skoro mi tak niedoberze od tej farby to malemu nie zaszkodzi????? bo nie chcialabym zebym sie podtrul albo mial astme potem...

Awatar użytkownika
Aniaaa

16 mar 2011, 20:34

NowaSejana, dobrze piszesz,że dziecko samo wie kiedy się ma urodzić i nic się nie zdziała za wiele. Ja np. chodzę po schodach codziennie po kilkadziesiąt razy,a czasem skaczę z córcią i jak widać nic to nie daje :ico_haha_01: :ico_haha_01:
A moje okna to aż się proszą o umycie ale wciąż nie mogę kupić tego płynu do mycia,bo zapominam :ico_wstydzioch:
Najwyżej jak już urodzę to mężusia wyślę na spacer z dzieciaczkami w jakiś piękny weekend,a ja się zabiorę za mycie :-)

A ta zgaga może od tego twardniejącego brzuszka !? :ico_noniewiem: Współczuję :ico_chory:

Inuno, prześliczne łóżeczko :ico_brawa_01:
My rozłożymy jak już wrócę do domu,żeby nie stało i się nie kurzyło,bo to pewnie jeszcze potrwa u mnie :ico_oczko:

tabogucka, pewnie,że lepiej już iść do tego nowego szpitala i uzgodnić wszystko niż później w ciemno tam zajechać z bólami i się tłumaczyć co i jak :-)
Kurcze to może otwórz sobie okno tam gdzie siedzisz i pozamykaj drzwi,żeby zapach farby nie roznosił się na cały dom,bo faktycznie jeszcze się zatrujesz,a tego raczej przed samym porodem Ci nie potrzeba :ico_olaboga: :ico_olaboga:
A czy to groźne dla synka to nie mam pojęcia :ico_noniewiem:

A ja mam 9 dni do terminu i jakoś nawet nie myślę o porodzie... Nie wiem dlaczego :ico_noniewiem:
Wcześniej koło 30 tyg Wam pisałam,że boję się bardzo i w ogóle,a teraz nawet się nie zastanawiam nad tym. Będzie co ma być :ico_sorki: :ico_sorki:

A Wy musicie dla dziecka zabierać jakieś rzeczy do szpitala ? Czy tylko dla siebie ? :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Inuno

16 mar 2011, 20:45

A Wy musicie dla dziecka zabierać jakieś rzeczy do szpitala ? Czy tylko dla siebie ?

dla dziecka i dla siebie, chociaż niby jak się nie ma, to dają jakieś szpitalne, ale ja mam już przygotowane wyprane i pachnące ;)

Awatar użytkownika
aneta11
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 mar 2011, 21:18

hej :) ja mam termin na 26 marca jestem już spakowana i czekam :)
zabrałam ubranka i dla siebie i dla maleństwa :) nie wiem czy dopne torbe :-D :-D

Aniaaa, to dobrze że się juz nie boisz bo ja to panikuje chyba jak zaczyna mnie boleć brzuch i w krzyżu tak jak wczoraj :) i mam taki sam prawie termin jak Ty :ico_brawa_01:

moja mała tak się strasznie kręci nie da się czasem mi ruszyć a brzuszek robi sie nie kształtny strasznie,też tak macie ?:)

agusia22
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 mar 2011, 21:35

aneta11, witaj :ico_ciezarowka:
A Wy musicie dla dziecka zabierać jakieś rzeczy do szpitala ? Czy tylko dla siebie ? :ico_ciezarowka:
u nas daja szpitalne.nie trzeba zabierac swoich.

Ja tez sie nie boje.Bedzie co ma byc :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2011-03-16, 20:37 ]
Inuno łózeczko fajniusie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ja mam juz rozlozone ale posciel jeszcze nie uszykowana :-)

tabogucka

16 mar 2011, 21:37

aneta11 witaj !!!!
strasznie kręci nie da się czasem mi ruszyć a brzuszek robi sie nie kształtny strasznie,też tak macie ?:)
Tez tez :ico_haha_01: czasem to jak Obcy wyglada :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-03-16, 20:39 ]
A Wy musicie dla dziecka zabierać jakieś rzeczy do szpitala ? Czy tylko dla siebie ?
Dla siebie i dla dzidzi !!!ja mam 2 torby jedna duza -moja i taka malutka -synek :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-03-16, 20:40 ]
Ja tez sie nie boje.Bedzie co ma byc
Ja tez samego porodu czy cc sie nie boje tylko tego zamieszania z nowym szpitalem ale moze zdaze sie pokazac za nim zaczne rodzic :-D

[ Dodano: 2011-03-16, 20:42 ]
a od tej farby toaz takich wypiekow dostalam i glowa boli ...mimo ze siedze w innym pokoju i okno otwrte ale juz nie czuje zapachu wiec moze przejdzie zaraz.... zeby tylko synusiowi nie zaszkodzilo bo jakos sie nie rusza...a o tej porze na ogol macha lebkeim :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Aniaaa

16 mar 2011, 22:03

aneta11 witaj !! :ico_ciezarowka: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
No ja teraz tak nic się nie boję ale nie wiem czy nie zacznę panikować jak mnie jakieś bóle złapią :ico_haha_01: oby nie :ico_sorki:
Fajnie,że do nas dołączyłaś i mamy prawie ten sam termin :ico_brawa_01:
A jak tam u Ciebie ? Jakieś skurcze ? Coś już się dzieje z szyjką czy cisza jak na razie ?

agusia22, u nas też dają w szpitalu i tylko na wyjście trzeba mieć :-)

tabogucka, oby dobrze się wywietrzyło i jak najszybciej !! :ico_sorki:

Koleżanka mi mówiła co rodziła niedawno,że jak się wychodzi do domu to już nie badają na "koźle", tylko za 6 tygodni sprawdzają dopiero czy wszystko OK (chyba,że coś się dzieje wcześniej). Jak rodziłam Karolkę to pamiętam jakie to było ciężkie przeżycie dla wszystkich kobitek,żeby na tym usiąść i dać się badać :ico_olaboga:
Fajnie,że już tego nie robią :ico_sorki: :ico_sorki:

agusia22
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 mar 2011, 23:04

Aniaaa, jak ja rodzilam Wiktorka to tez mnie juz nie badali na tym kozle tylko dopiero za 6 tygodni mialam umowiona wizyte u ginka.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”