wczoraj na wieczór takie dziwne bóle miałam w pachwinie jakby mi się kości rozchodziły tak jakby kuło... dziś mam wizytę to powiem że tak dziwnie bolało to...
ja tez cos podobnego mialam i moja polozna powiedzila ze to dziecko ustawia sie nisko w miednicy (engage in pelvis -bo ja niestety w Uk jestem )
takze to raczej dobry znak -mala sie szykuje do wyjscia :-D
Czasem tez dzieciaczki wogole nie schodza dopiero przy skurczach porodowych -a niektore potrafia tam zjechac juz w 33 tygodniu i te ciezarowki pisaly ze od tego momentu ciaza robi sie "bardzo dluga i mocno przykra-prawie bolesna"
[ Dodano: 2011-03-23, 07:31 ]
Aneta 11 no Ty i
Aniaaa macie najblizsze terminy...bo tu na forum 13 dzien bez dzieciaczka...chcociaz
Magda powinna wczoraj urodzic tylko jeszcze nie wiemy...
[ Dodano: 2011-03-23, 07:37 ]
Szukalam sobie czegos na temat leukocytow w moczu (sladowe ale zawsze) i podwyzszonego cisnienia150/91 i prosze na co sie natknelam...
Mieszkam w UK. Jak wszyscy wiedza opieka podczas ciąży nie jest tu najlepsza.
Widac ze to nie tylko ja...dlatego chyba wg mnie cc jest jednak bezpieczniejsza opcja niz rodzic dzidzie posladkowo z niekoniecznie odpowiednio przygotowana polozna...
chcociaz coraz czesciej sie zastanawiam a co by bylo jakby to usg w piatek pokazalo ze synus sie jednak glowka do wyjscia ustawil....a moze sie zgodzic na to przekrecanie z zwewnatrz??? hmmmm...byle do piatku...
[ Dodano: 2011-03-23, 07:40 ]
i tak jak w nocy mecza mnie skurcze tak teraz nogi mam spuchniete az do kolan ze bola nawet jak siedze.... :ico_szoking: a to chyba ma cos wspolnego z tym wysokim cisnieniem ... :ico_olaboga: -na szczescie do piatku niedaleko -mam nadzieje ze juz wtedy ustalimy plan dzialania a nie kaza mi przychopdzic na nastepne spotkanie... :ico_nienie: