Koroneczka w moim ekspresie jest taki spieniacz ale wygodniej mi używać taki ręczny. Teraz jakbyśmy kupowali to taki od razu z młynkiem. A taki młynek podobno jest tak ustawiony by zmielić kawę pod ten konkretny ekspres. My kupujemy tylko kawę w ziarnach więc zawsze muszę najpierw ustawić grubość mielenia by kawa była odpowiednio zaparzona.My z mężem jesteśmy smakoszami kaw, po przeprowadzce K chce kupić taki ekspres ciśnieniowy z prawdziwego zdarzenia. Taki jakich używają w gastronomii, tylko mniejszy na jedną kawkę :-) Ten nasz też sprawuje się ok, ale nie ma funkcji spieniania mleczka nad czym ubolewam!
Do kamienianina używam odkamienicza do ekspresów-musisz dobrać do swojego-zalewasz i kilka razy przepuszczasz tak jakbyś kawę parzyła.Na koniec czysta wodą i gotowe.
[ Dodano: 2011-04-06, 15:47 ]
Moje koleżanki wszystkie pracują od rana więc nie chcę im przeszkadzać, a po południu to D już jest więc mam do kogo gadać. Wcześniej gadałam do psa, teraz gadam do brzucha. No ale od maja będę gadać do Młodego :ico_oczko:Murchinson ja też mam czasem taki dzień, że nie mam nawet do kogo buzi otworzyć, ale wtedy zawsze do jakiejś koleżanki zadzwonię chociaż na chwilę, albo do kotów gadam :ico_haha_01: