A powidzcie mi coś. Jak wasze dzieci leżą na pleckach, to jak machają kończynami? Naprzemiennie lewa prawa?? Milena i rękoma i nogami wymachuje/uderza jednocześnie. Nie robi rowerków.
No to od kilku dni, skoro mi to nie daje spokoju, przy każdym przewijaniu robię jej rowerki :ico_haha_01:
Bo sobie tak kombinuję.. skoro nie umie naprzemiennie, to do raczkowania daleeeka droga...
mój Krystian tez rowerka nie robił a ja to olałam bo kopał mnie za każdym razem jak mu pampka przebierałam i robił to raz jedną noga raz drugą tzn tak mnie odpycha nogami i kopie żebym mu dała spokój :ico_oczko: a mój Krystian pełzał i pełza nadal (jeszcze często np. na panelach woli pełzac, ale raczkuje tez) tylko nogami na przemiennie a rekami równocześnie a jak raczkuje to robi to naprzemiennie więc niekoniecznie ten rowerek ma coś wspólnego z raczkowaniem, dzieci się bardzo różnie rozwijaja, nie masz sie co przejmowac , że jeszcze długa droga zobaczysz że nic nic i nagle ciach będzie robisz wszystko na raz tak niektóre dzieci mają lubią zaskakiwac rodziców w najmniej oczekiwanych momentach :-)
niezłą inspiracją jest Karolina, co?
no cóż.. nie ma to ja starsza siostra nie?? :ico_oczko: On właśnie chyba tylko i wyłącznie dzięki niej poszedł szybko do przodu ostatnimi czasy... serio.. ja ich daję do pokoju Karoliny między zabawki i bawią się razem , Krystian od Karoliny się dużo uczy i obserwuje ja, jak widzi, że ona gdzies idzie to on za nią leci wszystko jedno pełzakiem czy na czworakach byle ją dogonic a stawac tez się nauczył przez nią bo ona na łóżko właziła a on chciał do niej się wdrapac i tak się w końcu nauczył, jak Karolina ma wene twórcza czyt. chce się z nim bawic to ja mam ich conajmniej godzine albo i dwie z głowy.. serio ona ma dopiero 3 i pół roku a juz potrafi się nim tak zając tak go zabawic i zainteresowac, że czasami to jestem w szoku chodze i sprawdzam co oni robia patrze a oni się razem bawią :-)
[ Dodano: 2011-04-15, 20:51 ]
śliczne foty Tobisia , jaki przystojniak z niego ho ho oj matka będziesz kraty w oknach zakładac :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: