kiedyś oglądałam program o kobietach które właśnie rodziły w domu, i w porodzie uczestniczyły całe rodziny :ico_szoking: np starsze dzieci.... jak dla mnie to lekka przesada... rozumiem ojciec, przyjaciółka ale nie dzieci... Albo były robione bardzo szczegółowe dokumentacje fotograficzne, filmowe i później z dziećmi siedzieli i oglądali...
a co np z tonami filmikow na youtube? poogladac sobie mozna roznego rodzaju porody... :/ ja bym w zyciu nie upublicznila mojego porodu!!! :ico_szoking: :ico_szoking:
mam tez taki poradnik dla ciezarnych i tam jest taki watek o omawianiu z lekarzem porodu i tam jest wlasnie napisane o tym, ze trzeba tez ustalic w ktorej fazie moga ciezarnej towazyszyc maz i dzieci :ico_olaboga:
amerykanska ksiazka :ico_oczko:
[ Dodano: 2011-04-22, 17:33 ]
Mojej kolezanki dziecko po urodzeniu mialo goraczke,dlatego zostala jeszcze 2 dni w szpitalu no i jak jej przyszlo do zaplaty 3 tys. euro to sie jej nogi ugiely.
ja jestem ubezpieczona prywatnie wiec rachunki przychodza mi do domu. I jak widze, ze za trzy wizyty ciazowe (podstawowe!!) place 1000 euro to mi tez sie slabo robi... ta kase mozemy odebrac z ubezp, ale jak do tej pory juz wydalismy dodatkowo ladne kilka tys euro na opieke medyczna w czasie ciazy. takze 3 tys za porod w ogole mnie nie dziwi...ciekawe ile ja zaplace... :ico_noniewiem: