hej
u nas pada i pada, pogoda brzydka
ja jestem zwolenniczka dawania coś nowego do jedzenia dopiero od 5mc jak dziecko jest na sztucznym a od 6mc jak jest na mamy mleczku
ale ja wiem , że niektórzy wcześniej dają
każda mama wie, co jest najlepsze dla swojego dziecka
u mnie żadne dziecko nie dostanie wcześniej jeść niż 5-6mc :-D , Mike dopiero na 7mc chciał cokolwiek innego spróbować, na 6mc próbowałam dać mu jabłuszko, to zjadał mi raz dziennie 2 łyżeczki :ico_haha_01:
AniaZaba, super ci w tej chuście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i córeczce też :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a synuś ma prześliczny uśmiech :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
moja krolewna wazy 7200g i mierzy sobie 65 cm
ale duża dziewczynka :ico_szoking: :ico_brawa_01:
ja się przejęłam, że moja taka duża bo 6200g na 3mc miała i sobie pomyślałam, że z niej niezła kluska , ale teraz widzę, że Nell najstarsza i najmniejsza :ico_haha_01:
a pozwolił ci już ją lekarz karmić czymś innym skoro ona taka duża?
bo w siatce centyl-owej to na samej górze pewnie jest, a zazwyczaj dla dzieci daje się coś innego do jedzenia jak już mleko nie wystarcza, a dla Julci chyba mleczko starcza jak tak ładnie na wadze przybiera :ico_noniewiem:
rozmawiałaś z pediatrą na ten temat??
A jeszcze miałam Wam napisać, że my do spania używamy sposobu naszych babć :ico_oczko: na pieluszkę. Okrywam główkę Zuzi pieluszką tetrową (wytłumia hałasy, robi przyjemne ciepełko i otula główkę jak w brzuszku), nie każde dziecko to polubi, ale nam bardzo pomaga :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja też mam taką metodę :-D , ale dlatego, że dla Nell ciągle smoczek wypada i pieluszka troszkę go przytrzymuje, bo ona nie ummie go ssać, a jak zasypia i jest w buzi to go gryzie i zasypia :-D więc pieluszka nam w tym pomaga :-D
[ Dodano: 14-05-2011, 16:34 ]
Zapomniałam napisać musiałam przełożyć chrzciny na sobotę 28 maja, bo chrzestny nie zdąży dolecieć na niedziele 22 maja , ale mi to bardziej pasuje bo będziemy chrzcić w sobotę ,tylko chrzestni i my i rodzinka będzie nikt więcej, a tak musiałaby by na mszy chrzczona, a tak tylko my super podoba mi się :-D