My kąpiemy Maksia codziennie w Emolium, wy raczej używacie Oilatum- mówicie, że lepsze? W sumie ma fajną skórę po tym, a na początku też miał bardzo suchą.
Koroneczka jak Maksiowi podpasowało emolium to nie zmieniaj! Ja emolium nigdy nie miałam więc nie wiem czy lepszy ale też jest polecany obok oilatum i allerco.
My czasami (tzn. może ze 3-4 razy do tej pory) małego po kąpieli smarujemy balsamem svr topialyse sensitvie. Mam go dla siebie ale może być stosowany dla niemowląt.
Taka przesuszona skóra to cecha noworodków ważne by się nie utrzymywała długo.
wiecie co, zauwazylam, ze Antosi udalo sie kilka razy swiadomie - tak mi sie wydaje - usmiechnac do mnie jak do niej gadalam :ico_oczko:
Ja dostałam taki piękny uśmiech po dzisiejszym nocnym karmieniu jak go odłożyłam do łóżeczka, pogłaskałam po główce. Też nie wiem na ile to było świadome ale było bardzo miłe.
Markotka ja jak miałam oillan to nie działał na mnie-skóra jak była wysuszona tak pozostawała nadal. Mój siostrzeniec jak miał 2 lata był w nim kąpany to też nie działało a dodatkowo oboje mieliśmy od niego okropne uczulenie.
Może spróbuj emolium skoro dla Ciebie było dobre a jakby okazało się że też nie pasuje dla Krzysia to sama zużyjesz.
Szampon też mam Oilatum.
[ Dodano: 08-06-2011, 21:25 ]
Markotka a Krzyś ma te bóle w jakiś stałych godzinach czy różnie?
[ Dodano: 08-06-2011, 21:30 ]
A, zapomniała Wam napisać, że pojechaliśmy dziś na szczepienia i....Mateusz ich nie dostał. Jak była pediatra na wizycie patronażowej to powiedziała, że wszystkie szczepionki są u nich i nie musimy kupować w aptece. Jak dzwoniłam w piątek zapisać małego na szczepienie to usłyszałam, że te które chcę są, mają ich dużo i wystarczy dla nas. To pojechaliśmy i lipa-szczepionek brak. Dostaliśmy recepty i mamy wrócić za tydzień. :ico_zly: się na maksa. Jedyna dobra wiadomość to Mateusz waży już 4160g i ma 56cm.