Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

14 cze 2011, 21:47

My czekamy za tatusiem.Wraca w koncu 18 czerwca.
to fajnie :ico_brawa_01: bo pewno ciezko tak samej

tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

14 cze 2011, 21:48

Czesc dziewczyny

a ja mam juz dosc wszystkiego !!! siedze zamknieta w sypialni a i tak mnie moj M. zdazyl wkurzyc....jescze chwile i wybuchne!!! Normalnie juz nie wytrzymuje tej "gosciny" :ico_zly:
wiecznie glosno wiecznie brudno i nic ...k***a nie zrobione...a mnie ten bajzel do szalu doprowadza ...i wszystko juz poniszczone...i sciany wypaskudzone i podlogi nowe podrapane.... :ico_szoking:

[ Dodano: 14-06-2011, 21:53 ]
sorry ze tak marudze ...ale komu mam sie pozalic??? Mojej kumpeli juz chyba uszy spuchly ...bo wiecznie jej placze w telefon.... :ico_olaboga:
I chyba Szymek odbiera te moje nastroje bo marudzi ostatnio wiecej... :ico_olaboga:
My mielismy szczepienie na 3czerwca ale maly byl chory wiec przeniesli na 17 ego ale on dalej kaszle paskudnie i nosek zapchany...rece opadaja ...a tu lekarze mowia ze wszystko okey mimo ze to juz prawie 3 tygodnie... :ico_olaboga:

a te piastki do buzi ...to moj Szymcio tak robi jak glodny...cokolwiek da sie wsadzic do buzi ...np sliniak kawalek kocyka...

Awatar użytkownika
Aniaaa

14 cze 2011, 23:30

Witajcie :-)

Kurcze nie mam kiedy wejść i napisać ale czytam Was na bieżąco.

Karolinka ma ostre zapalenie gardła i muszę dziewczyny izolować od siebie :ico_noniewiem: Na szczęście mój tata akurat ma urlop, więc muszę go wykorzystać,żeby się wnuczką zajął. Mam nadzieję,że szybko jej przejdzie,bo bierze od dziś antybiotyk :ico_noniewiem:

A z Martynką znów mam problem brzuszkowy (chyba?). Zajada 2-3 minutki i zaczyna się prężyć i wyginać... Ciężko jej usnąć, ciągle się wierci i stęka i jak śpi w dzień 2 godziny to jest dobrze :ico_olaboga:
W nocy robi sobie przerwy 3 godzinki między jedzonkiem, zajada przez 10minut, zasypia przy cycu i śpi sobie dalej jak ją odłożę,a jak wstanie rano to się zaczyna meksyk :ico_olaboga:
Nie rozumiem o co chodzi... Sika dużo, kupki robi codziennie,a ja nic nowego nie jadłam...
A na dodatek coraz bardziej martwię się tym jej naprężaniem tych nóżek,bo robi tak częściej i jeszcze trze stópkami o siebie tak mocno,że aż ma otarcia do krwi :ico_olaboga:
Koniecznie muszę to skonsultować z lekarzem,bo sama nic nie wymyślę!!

A jak u Waszych maluszków wygląda leżenie na brzuszku i podnoszenie główki ??
U nas cienko ale ćwiczymy codziennie i mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie coraz lepiej :ico_noniewiem:

tabogucka, jejku ale Ci współczuję tej siostry M. Oby jak najszybciej wyjechała :ico_sorki:
Co do wkładania rączek do buzi to moja też ciągle ma łapki w buźce albo jak coś złapie innego to od razu ląduje w buzi jak np. pieluszka czy ubranko. I tak samo jak napisała aga216 tak pcha te łapki,że na wymioty ją bierze :ico_haha_01:

patrycjaaa, śliczne zdjęcia w podpisie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A jakiej firmy miałaś gondolkę ?
Martynka się spokojnie mieści i myślę,że jej do pół roku starczy, tym bardziej,że mamy regulowane oparcie i jak coś jej się nie będzie podobało to można podnieść i będzie widzieć świat :ico_oczko:
Nosidełko super :-D
Ja ciągle jakoś nie po drodze mam do sklepu :ico_noniewiem:

agusia22, super,że mężuś już wraca :-D

Fintifluszka oby to jednak nie była skaza. Trzymam kciuki za wizytę i kontrolę bioderek :-)

ewelcia1245, super,że Oksanka tak bezboleśnie przeszła szczepienie i wielkie brawa za wagę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Może my też zastanowimy się nad takim plasterkiem.

aga216, ja z wielką chęcią bym pisała więcej ale na prawdę nie mam kiedy... A jak już jest chwila to przeczytam co pisałyście i na pisanie czasu brak ale postaram się częściej zaglądać :-)
Ale Wam fajnie,że nad morze jedziecie :-D Zazdroszczę :-D
My całą Polskę musielibyśmy przejechać i mój M. nawet nie chce słyszeć o wyjeździe z takim maluszkiem,a ja właśnie uważam,że z takim maluchem mniej problemu,bo wózeczkiem wszędzie się wozi i jedzonko mam przy sobie. No ale dogadaliśmy się,że robimy remont,a na takie wypasione wakacje za rok lub za dwa :-D

Inuno, ale przystojny ten Twój synuś :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D

Pisałyście coś o chrzcinach to my dopiero w listopadzie lub grudniu będziemy robić. Bardzo jestem zła,że tak późno ale nie miałam wyjścia i trzeba czekać na chrzestną aż urodzi :ico_zly: Wolałabym takie maluszka chrzcić no ale mówi się trudno :ico_noniewiem:

Lece spać,bo trzeba korzystać póki córy śpią :ico_spanko: w nocy muszę podać antybiotyk Karolince i mam wielką nadzieję,że się nie rozbudzi i pójdzie od razu spać.
Dobranoc dziewczyny :ico_papa:

Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

15 cze 2011, 02:36

patrycjaaa, śliczne zdjęcia w podpisie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A jakiej firmy miałaś gondolkę ?
a dziekuje gondola i wozek firmy anmar na allegro zamowilam
a ja nie spie mala spi ale steka przy tym okropnie i macha nogami i rekami co chwila i nie moge zasnac pieluche ma sucha bo na spiku przebieralam nakarmic chcialam ale nie brala cyca do buzi wiec polozyla probowalam tez wziasc na rece jak na odbicie i mocno przytulic ale tez probowala wymachiwac i sie przeciagac oczywiscie caly czas spiac
ma tez delikatny kaszelek i czesto kicha w dzzien zauwazylam tez ze czesto cos tam probuje przelknac jakby flegme i tez jej to przeszkadza a kupke ostatnio zrobila przedwczoraj rano ale pruka czesto...
alez mi sie cchce pic a niechce mi sie schodzic na dol i schody piszcza nie chce pobudzic nikogo czesto mam przy sobie na noc butle z woda tak mnie suszy w nocy
Karolinka ma ostre zapalenie gardła i muszę dziewczyny izolować od siebie :ico_noniewiem:
ojej oby szybko wyzdrowiala :ico_sorki:
Fintifluszka ja tez mialam to podejrzenie skazy ale juz sama nie wiem bo te krostki raz znikaja raz znow sie pojawiaja tyle ze skora pozostaje po nich sucha i szorstka

[ Dodano: 15-06-2011, 02:41 ]
znalazlam ta moja gondola ma 70 cm wiec mam tylko 6cm zapasu :ico_noniewiem: moja siostra miala wieksza ta gondolke przy swoim wozku

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2011, 09:55

Aniaaa, no my tak samo ze śląska górnego jesteśmy i to też w sumie cała polska do przejechania,ale damy radę,tak myśle,Piotruś też od małego z nami jeżdżił
co do leżenia na brzuszku to moja malutka potrafi 5 min a czasem i więcej z główka do góry leżeć :ico_oczko:
A na dodatek coraz bardziej martwię się tym jej naprężaniem tych nóżek,bo robi tak częściej i jeszcze trze stópkami o siebie tak mocno,że aż ma otarcia do krwi
kurcze dobrze że z tym idzesz,będziesz spokoniejsza,a z tego co piszesz to też mi się wydaje to nienaturalne :ico_sorki:
tabogucka, matko ,ja ci wspólczuje,naprawde nie można tego jakoś załatwić???
reszty nie pamiętam :ico_olaboga:
a mój przedszkolak jeszcze tylko tydzień do przedszkola i pożegnanie
jej kiedy to zleciało
pamiętam jeszcze jak jako 3-latek szedł z glutkami pod nosem a tu juz koniec
jak zwykle będe ryczec ,i szkoda mi że to tak szybko zleciało
bo to już nie bedzie mój przedszkolaczek tylko szkolniak
echhhhhhh

[ Dodano: 15-06-2011, 12:32 ]
ugotowałam zupe z botwinki mniam :ico_sorki:

NowaSejana
4000 - letni staruszek

15 cze 2011, 12:33

oj wspolczuje Ci kochana.. tabogucka. Przerombane z takimi odwiedzinami...,

Marcela tez piastki do buzi wklada :-)

patrycjaaa, super fotki w podpisie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A jak u Waszych maluszków wygląda leżenie na brzuszku i podnoszenie główki ??
oj, u nas tez raczej kiepsko... mala na brzuchu nie chce lezec, a jak juz sie uda to glowke rzadko podniesie.. jeszcze za ciezka :ico_olaboga:

Fintifluszka, oby to jednak nie byla skaza :ico_olaboga:

agusia22, super, ze maz juz wraca... samemu niestety nie jest lekko...
A bedzie jeszcze wyjezdzal? czy to tak jednorazowo?
co do leżenia na brzuszku to moja malutka potrafi 5 min a czasem i więcej z główka do góry leżeć
ale silna dziewucha :ico_szoking:

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2011, 13:04

NowaSejana, fajnie że wpadłaś
ja małą czesto na brzuszku kładałam ,praktycznie od poczatku,i ona bardzo to lubiła,stąd pewnie ma już wprawe :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

15 cze 2011, 14:03

moja tez na brzuszku czesto spi i fajnie juz dlugo ta glowke trzyma
dzis bylam z nia u lekarza bo ma kaszelek i czesto kicha i rano jak chcialam ja nakarmic zauwazylam ze ma problemy z przelknieciem i wypluwala cyca ;/ przepisal kropelki z wit C cos tam do smarowania w buzce na plesniawki bo mowi ze to moze jej tam tez podrazniac i taki krem do nawilzania buzki bo ma suche policzka po tych krostkach i mam jej nosek zakraplac ta sola fizjologiczna przed karmieniem

[ Dodano: 15-06-2011, 14:03 ]
no i wlasnie dzwonil kurier nosidelko juz w drodze ;))

agusia22
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 cze 2011, 14:37

Aniaaa, co do tarcia nózek to moj Wiktorek tez tak zaczal robic kolo 3 lub 4 miesiaca i okazalo sie ze ma alergie pokarmowa i tarl tak bo go swedzialo.
agusia22, super, ze maz juz wraca... samemu niestety nie jest lekko...
A bedzie jeszcze wyjezdzal? czy to tak jednorazowo?
to zalezy jak bedzie z praca w Polsce.Jesli nie bedzie mial (bo On ma firme budowlana)to jeszcze we wrzesniu pojedzie ale oby nie bo samemu ciezko .

Moja Roksanka podnosi głowke i dosc dlugo trzyma ale nie lubi lezec na brzuszki wiec szybko sie wkurza i probuje sie odwrocic no i czasem jej sie uda.
a mój przedszkolak jeszcze tylko tydzień do przedszkola i pożegnanie
jej kiedy to zleciało
oj leci ten czas szybko :ico_olaboga:

Aniaaa, zdrowka dla corci.

A co do spania to moja tak sie nauczyla ze tylko w wozku zasypia i trzeba ja tak pol godzinki bujac i dopiero zasnie.

tabogucka

15 cze 2011, 17:25

czesc kobitki

Boze jaki mam spokoj ...siostra z dzieciakami pojechala do kolezanki a moj M. jeszce nie wrocil z pracy-bo jak wroci to sie pewnie poklocimy bo wysmarowalam mu 2 smsy na temat wizyty siostry!!! ze tydzien to jest max.a i tak uwazam ze to szalenie drogi prezent z naszej strony (bo sa na naszym utrzymaniu 3 tygodnie i bilety lotnicze tez my oplacamy)-na ktory nas poprostu nie stac bo mamy male dziecko -wydatki na depozyt do przedszkola,ja tez jade do Pl i potrzebuje miec jakies pieniadze...zeby mamie na glowie nie siedziec (bo ona jak byla to kupila nam zmywarke garnki i karuzelke dla wnusia -mysle ze spokojnie ponad £300 wydala na nas i sama sobie za bilet placila-dlatego rozumiem pomoc jego siostrze -miala fajn e wkacje w Londynie-ale bez przesady !!!dlaczego moja rodzina ma w nas ladowac kase ktora my wydaje tak naprawde na jego siostre!!! :ico_puknij: )jestem wsciekla i jest mi przykro :ico_placzek: Wszyscy mowia ze mama racje a moj M.tego nie widzi...albo nie chce zobaczyc
:ico_noniewiem:

[ Dodano: 15-06-2011, 17:28 ]
a z trzymaniem glowki u Szymka niestety kiepsko ..tak jak u Aniii i Sejany....bylo lepeij a taeraz jak sie rozchorowal to mi go szkoda bylo i nie kladlam na brzuszek a teraz po 2 tygodniowej przerwie juz mu sie nie chce i strasznie sie zlosci i zalewa lzami...

oj i w koncu sie do swojego laptopa dorwalam :ico_sorki: bo caly pobyt siostry to ja uzywam tego starego rzecha bo tam skype nie dziala a ona ciagle musi wisiec na Skypie diabli wiedza po co... :ico_olaboga:

[ Dodano: 15-06-2011, 17:30 ]
Patrycjaaazdrowka dla malej i tak masz dobrze -tu mi lekarze wmawiaja ze wszystko okey i nic nie dostaje oprocz tych kropelek z soli fizjologicznej a juz 3 tydzien Szymek chory

Aniaaaoby Karolcia wyzdrowiala blyskawicznie :ico_sorki:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”