przczytalam pare stron wstecz, ale przepraszam ze nie odpisze nic w tych sprawach, ktore poruszylyscie, bo ja tylko na chwilke kontrolnie.
byam caly dzen u mamy i jutro tez jade z Mala i zosaje na noc. nabrac dystansu do wszystkiego i odpoczac przede wszystkim.
Mala krzyczy 'baba', babcia wniebowzieta, Oliwka szczesliwa ze ma tyle atrakcji i wrazen. jest super
Hej martaraz, no nie ma to jak mediacje :ico_oczko: ciekawe czy takie coś komuś pomogło :ico_puknij:
witam o poranku matko te dzieci mnie kiedyś wykończą :ico_oczko: a wczoraj robiłam ogórki i pól nocy mi się śniły :ico_haha_02:
riterka, kiszone robilas??Masz jakis sprawdzony przepis? Ja do tej pory bralam solanke z Kolobrzegu,lisc debu,lisc wisni,koper,czosnek i byly dobre,tylko nie wiem co robulam zle,ze z 10 zakisily sie 4 a reszta splesniala :ico_zly:
nie kiszone mam jeszcze z tamtego roku ale może jeszcze kilka zrobię ale ja najprościej dodaję czosnek koper, i zalewam wodą z solą i już :ico_oczko:
a robiłam sałatki w tym roku jakieś wynalazłam cuda np ogórki w zalewie musztardowej , inne z przecierem pomidorowym, jedne z rodzynkami, i jeszcze po chińsku, chcę dorobić pikle ale mi ogórków zabrakło :ico_haha_02:
Ja wczoraj zrobiłam 60 słoiczków soków z porzeczki.
Jutro będziemy robić ogórki z musztarda wychodzą takie słodko ostre pyszne i ogórki z ketchupem.Potem jak P załatwi mi jabłka to mus porobię, jeszcze soki z wiśni i już sama nie wiem co .