magda1614, no to super Filipek przybrał :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Martynka w 3 tygodnie przybrała 300g i lekarka mówiła,że ładnie,a Filipek w tydzień 200g, więc suuuper :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Oby tak dalej :-D :-D
I tak jak piszą dziewczyny, na zdjęciach wcale nie widać,żeby on taki chudziutki był ale faktycznie długi :-D :-D Zdjęcia super :ico_brawa_01:
A macie może wagę łazienkową w domu ? Wiem,że one nie pokażą tak dokładnie ale jak będziesz się ważyła sama,a później z Filipkiem to zobaczysz czy jego waga rośnie.
Nasza troszkę inaczej pokazuje niż szpitala ale zawsze się ważę z małą i nie denerwuję się,bo wiem,że przybiera.
ewelcia1245, trzymam kciuki,żeby wszystkie badania wyszły dobrze i żeby te krostki raz dwa zniknęły!!!
Współczuję bólu żołądka :ico_sorki:
tabogucka, u nas też coś się chmurzy. Dziś u nas upał okropny, o 19 było jeszcze 26 stopni i duchota okropna :ico_olaboga: Nic nie robię,a cała jestem spocona :ico_noniewiem: Jutro podobno ma być o 20 stopni chłodniej :ico_szoking:
jak wy sie bawicie ze swoimi maluchami???? zeby im sie w domu nie nudzilo???
Karolinka w sumie lubi się sama bawić i większą część dnia potrafi siedzieć w jednym miejscu i się bawić, a jak jej się znudzi to układamy puzzle, gramy w gre planszowe albo rozwiązujemy różne książeczki i aktualnie uczymy się alfabetu :ico_oczko:
A Martynka też sama się bawi. Jak jej dam jakąś zabawkę co można gryźć i wydaje różne dźwięki to od karmienia do karmienia się potrafi zabawić :-) A jak nie to albo ją noszę po domu i pokazuje różne rzeczy albo kładę się z nią i się bawimy.Siadam w różnych miejscach na łóżku, jak uda jej się dostać do mnie to pozwalam się np. złapać za włosy (z czego jest baaardzo zadowolona) i znów się przesiadam albo ostatnio bardzo jej się spodobała taka zabawa,że jej podaję różne zabawki,a ona je wyrzuca i czeka aż jej znów podam :-D radochę mam jak nie wiem :ico_haha_01:
A mówiłam Wam,że ona mi w ogóle nie sypia na spacerach !!?? Tak jej się spodobała jazda na brzuchu,że spędza tak całe godziny w wózku i ogląda sobie świat. A jak jest śpiąca to marudzi ale nie pozwoli się położyć na plecach :ico_noniewiem: Mam nadzieję,że to tylko chwilowe,bo po takim spacerze to ona jest jeszcze bardziej zmęczona i zdenerwowana i przeważnie płacze zanim uda mi się ją uśpić w domu :ico_noniewiem:
Co do czkawki to Martynka nie ma często ale jak już raz będzie miała np. rano to już przez cały dzień co chwilę ją będzie łapać :ico_noniewiem: Karolinka pamietam miała bardzo często, prawie codziennie i jej przeszło samo.
Ja też ciuszki mam do posegregowania po Karolci, żeby dla Martynki zostawić i trochę do caritasu oddamy,a te po Martynce to połowę dam szwagierce,a połowę sprzedam :-) Ale jak na razie leży wszystko w workach i czeka aż mnie najdzie ochota,żeby to zrobić :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Fintifluszka, to może spróbuj wyjąć pojemnik z niebieskim tuszem i wydrukuje !?
Blanka26, Ola nie chce chodzić do przedszkola ??
aga216, Martynka też się tak rozglądała wszędzie jak jadła ale już jej nie karmię w różnych miejscach,bo sobie pojeść nie może tak głową kręci, tylko zawsze w tym samym i spokojnie zajada :-)
Ale Wam fajnie,że na basen chodzicie :ico_brawa_01: Ja próbuje ciągle mojego M. namówić,bo przecież nie poradzę sobie sama z dwójką dzieciaczków :ico_noniewiem:
Kurcze tak piszecie o tych bananach i uczuleniach,że aż się boję co to będzie jak my zaczniemy podawać coś nowego. Karolinka jest alergiczką, więc jest duże prawdopodobieństwo,że Martynka tez ale jestem dobrej myśli :ico_sorki:
W weekend spróbujemy podać jej coś dobrego :-D Mam nadzieję,że jej posmakuje :-D
Dobrusia, zdjęcia super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tort napewno przepyszny był !!! :-D :-D :ico_brawa_01: :-D :-D
A Wituś już pije ze szklanki ????
NowaSejana, ciesze się bardzo,że z nóżkami jest duża poprawa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: oby tak dalej :-D Powodzenia w nauce wyciągania rączek :-D
Ja moją też od kilku dni próbuje nauczyć :-D
Pisałyście jeszcze o spaniu maluszków to Martynka jeśli wstanie o 6 lub przed to ma przeważnie 4 drzemki. Jedna godzinna lub 1,5godz., później 30 minut, następna też godzinkę lub 1,5godz. i wieczorkiem 30 minut,a jeśli wstanie po 7 to ma 3 drzemki. 30 minut, godzina lub 1,5godz. i 30 minut. Czasem śpi kilka razy po 30 minut,a czasami zdarzy jej się jedno krótkie spanko :ico_szoking:
O kurcze jak zwykle się rozpisałam :ico_szoking: :ico_sorki: :ico_sorki: