Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

12 wrz 2011, 14:41

w ogole sie zastanawiam czy nie przetestowac naturalnych pieluch na tym dziecku....
masz na myśli tetrowe pieluchy czy jeszcze coś innego?

Awatar użytkownika
kingoza
Beze mnie to forum nie istnieje!

12 wrz 2011, 14:51

mama zuzisliczny ten pajacyk :ico_brawa_01:

ja ostatnio mialam sen ... moj t. przychodzi do mnie i mi mowi ze musze isc zosbic sobie zastrzyk w pluca :-D :ico_oczko: :ico_puknij: a ja sie go pytam po co mi to ... a on mi odpowiada ze to podstawowe badania w ciazy :ico_haha_01: wiec pisze do was na naobcasach taka oto wiadomosc : Dziewczyny musze zaraz jechac do szpitala bo szczepiosne na pluca :-D ... - i nie moge dokonczyc bo moj t. podchodzi do mnie i mowi ze nie mamy czasu i musimy juz wychodzic :-D i zaczyna kasowac ta wiadomosc .. a ja zaczelam gadac przez sen ( czesto mi sie to przydaza :ico_haha_01: ) po grecku !!!!!... -" czy mozez mi nie kasowac mojej wiadomosci ... bardzo prosze :-D :ico_haha_01: az obudzilam sie i moj t. tez sie obudzil.... rano pytal sie mnieco mi sie snilo i jak mu opowiedzialam co i jak zaczol sie smiac jak glupi :ico_smiechbig:

Gratulacje brodzikowa :ico_brawa_01: pedzisz jak wiart :ico_haha_02:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 15:17

tu mam link, ale nie wiem czy w ogole linkow nie mozna??? bo tu cale info jest ...:
no nic najwyzej ktos mi wykasuje...:
link usunięty przez obsługę forum

ja ostatnio mialam sen ... moj t. przychodzi do mnie i mi mowi ze musze isc zosbic sobie zastrzyk w pluca :-D :ico_oczko: :ico_puknij: a ja sie go pytam po co mi to ... a on mi odpowiada ze to podstawowe badania w ciazy :ico_haha_01: wiec pisze do was na naobcasach taka oto wiadomosc : Dziewczyny musze zaraz jechac do szpitala bo szczepiosne na pluca :-D ... - i nie moge dokonczyc bo moj t. podchodzi do mnie i mowi ze nie mamy czasu i musimy juz wychodzic :-D i zaczyna kasowac ta wiadomosc .. a ja zaczelam gadac przez sen ( czesto mi sie to przydaza :ico_haha_01: ) po grecku !!!!!... -" czy mozez mi nie kasowac mojej wiadomosci ... bardzo prosze :-D :ico_haha_01: az obudzilam sie i moj t. tez sie obudzil.... rano pytal sie mnieco mi sie snilo i jak mu opowiedzialam co i jak zaczol sie smiac jak glupi :ico_smiechbig:
no to juz mega... taki posplatany z rzeczywistoscia! :-)
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 18:12 przez mama_zuzi1980, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 wrz 2011, 17:06

tak w zasadzie wszystko mozna :-D ;-)
- wiem,na naszych zamnietych tez szaleje :-D
Ale ja to zaraz sobie logicznie wytlumacze i jest git!
- no ja sie tez staram :ico_oczko:

Ja pewnie jeszcze w 6 i 7 ciazy mialabym watpliwosci,czy to aby napewno to :ico_oczko:
No i ZERO chemii na skorze dziecka....
- taaaa,czytalam o tym,na jesieni jest mama,ktora sie zdecydowala na to,ok. Ale powiem wam,ze mi by sie nie chcialo :ico_wstydzioch: Bez kitu,moja pupa na tetrze wychowana i wyglada calkiem git,Andrzejka mojego pupa na oryginalnych pampersach i chusteczkach wychowana i jest git,Zuzki nonono na poczatku pampki i chustki oryginalne,pozniej juz tylko tania dada z Biedronki i nie rozni sie niczym od naszych,wiec ja sobie utrudniac nie bede :ico_oczko:

kingoza, widze,ze Ty tez masz swietne sny :ico_oczko:
ale nie wiem czy w ogole linkow nie mozna?
- tu nie mozna :ico_sorki:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

12 wrz 2011, 17:52

Macie dziewczyny jakiś dobry sposób na zgagę i na boląco-piekące sutki? RATUNKU :ico_placzek:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 18:56

Tylko mam prosbe,nie wolno wklejac linkow z allegro :ico_sorki: Jak tylko pojawi sie moderator odpowiedzialny za nasz watek,pewnie usunie go:
dokładnie, już usunięty :-)
Dla wszystkich z Was ktore chca dobrej antykoncepcji polecam Mirene, wkladke wewnatrzmaciczna. ale mysle ze Jagoda ma inne zdanie ;-) Ja mialam miedziana wkladke i jestem w ciazy. No Jagoda tez , haha ale mysle ze statystycznie Mirena i wpadla to przypadek mniejszy niz cwierckobiety na 100.
ty mnie nie strasz :-D ja mam miedzianą wkładkę od roku i na tą chwilę jest ok

A co powiedział Wam lekarz, czemu nie zadziałały? Wysunęły się czy jak?

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 19:13

ty mnie nie strasz :-D ja mam miedzianą wkładkę od roku i na tą chwilę jest ok

A co powiedział Wam lekarz, czemu nie zadziałały? Wysunęły się czy jak?
Ja mialam od marca 2008 roku az do teraz. Podobno moze sie wysunac i zle wtedy lezy i nie chroni. Dlatego trzeba co miesiac te sznureczki sprawdzac. Poza tym teraz zalecaja juz co 3 lata wynienic a tutaj ze za darmo daja to kazali do 5 lat trzymac , moze wiec i ochrona spada....
Macie dziewczyny jakiś dobry sposób na zgagę i na boląco-piekące sutki? RATUNKU :ico_placzek:
Na zgage mozna w ciazy RENNIE, ew z naturalnych sposobow migdaly podgryzac, niektorym pomaga szklanka mleka (obniza PH w zoladku)... wiem ze jest sporo trikow ale ja nie pamietam.... Ja wiem ze RENNIE ssalam z Nell w ciazy.
Na bolace i piekace sutki to nie wiem... moze by Bepanthen je lekko "ukoil", moze biustonosz zmien na taki z samej bawelny, bez tych wewnetrznych wkladek, albo wkladaj wkladke laktacyjna aby nie oceraly ci sie sutki o material....

Podobno tez mozna smarowac w ciazy juz lanolina czysta i w ten sposob poprawic ich kondycje przed karmieniem, ze pozniej nie pekaja tak zanim sie "przyzwyczaja". Ale nie wolno masowac tylko wlasnie nasmarowac i juz.

[ Dodano: 12-09-2011, 19:19 ]
taaaa,czytalam o tym,na jesieni jest mama,ktora sie zdecydowala na to,ok. Ale powiem wam,ze mi by sie nie chcialo :ico_wstydzioch: Bez kitu,moja pupa na tetrze wychowana i wyglada calkiem git,Andrzejka mojego pupa na oryginalnych pampersach i chusteczkach wychowana i jest git,Zuzki nonono na poczatku pampki i chustki oryginalne,pozniej juz tylko tania dada z Biedronki i nie rozni sie niczym od naszych,wiec ja sobie utrudniac nie bede :ico_oczko:
ja wiem, ze mozna i pewnie nic sie nie stanie nikomu. Ja to bardziej traktuje w kategorii wyzwania. Pozostala dwojka juz duza, samodzielna wiec moge sie "pobawic" w wielorazowki.... A zreszta nie wiem jeszcze, nie zdecydowalam sie do tej pory, moze tez mi sie nie bedzie chcialo....

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

12 wrz 2011, 19:55

hej, znowu dziewczynki sie rozpisały:)
Ja własnie jestem po usg prenatalnym- dzidzia ma 84 mm , jest bardzo ruchliwa, zaklaskała w raczki i fiknęła koziołka. Wszystkie parametry w normie!!! no i pan doktor stwierdził, że to prawdopodobnie dziewczyka. :ico_brawa_01:

Bardzo Wam współczuje tego złego samopoczucia, moje powoli mija, chociaż w piątek znowu :587: dzis znacznie lepiej!!!
witam nowe mamusie:)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2011, 19:57

agasio,

Wow, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale suuuper!!!!! gratulacje!!!!

A Jagoda jak u ciebie po wizycie???

Awatar użytkownika
kingoza

12 wrz 2011, 20:24

Macie dziewczyny jakiś dobry sposób na zgagę
mi pomaga lyzeczka sody oczyszczonej rozpusczonej w szlance wody :ico_brawa_01: mija zgaga od razu :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”