niestety drogie ale jak na razie nie znalazłam nigdzie taniej z takim dodatkiem wełny Merinosów
46 i 39 :ico_noniewiem: za parę
+ koszt wysyłki 12 zl
[ Dodano: 09-10-2011, 16:09 ]
oooooooooooo grochówa aż mi slinka pociekła
ale ja niestety nie umie robić :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: tzn jeszcze nie robiłam
no tak mi się kołacze, że moja kol tez coś kolo 50zl za parę kupowała. drooogo...
grochówkę łatwo się robi.
Najtrudniejsza część dla mnie to namoczenie grochu :ico_haha_01: Bo trzeba go pomoczyć z 12h, a ja zawsze zapomnę. Wczoraj pamietałam wieczorkiem, więc dzisiaj tadaaaammm.
Tylko wstawilam groch na gaz w tej samej wodzie co się moczył. Bul bul.
Dodałam czosnek (4 ząbki na paczuszkę grochu-połówek), podsmazone dwie średnie cebulki, ziele ang pieprz, liście laurowe, garść suszonych warzyw (chyba kucharek ma takie), pod sam koniec ugotowane osobno ziemniaki-w kostkę, oraz kiełbaska w kosteczkę pokrojona. na koniec sól, majeranek i zielona pietruszka. No i pododawałam jeszcze po odrobinie pieprzu i czosnku bo było mi mało.
Ogólnie groch gotował mi się z 1,5h. Po części się rozpadł. Nie trzeba było zagęszczać zupki. Miałam dodać "zupę grochową winiary" zeby dosmaczyć, ale nie było takiej potrzeby. mniam
[ Dodano: 09-10-2011, 16:38 ]
mój M dzisiaj w krótkim rękawku chodzil. Dzieci bez kurtek.
Przyjemnie jest. Nawet słoneczko wychodzi teraz..
współczuję zimnicy