nina0226
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 lis 2011, 21:20

martasz a czemu tak wcześnie karmisz małego stałymi posiłkami? Wracasz niedługo do pracy czy jak?
ladybird niech Kalinka się przyzwyczaja powoli, bo niedługo do pracy wracasz i będziesz musiała ją zostawiać na kilka godzin i to w dzień, nie w nocy

U nas problem, bo Alanek miał katarek przez dwa dni, taki lejący się, ale zakropiłam mu swojego mleka do noska i dziś już jakby lepiej. Zobaczymy jutro :ico_noniewiem:

[ Dodano: 04-11-2011, 20:22 ]
a co do przeniesienia to może chodźcie wszystkie się przeniesiemy np do jesiennych dzieciaczków, bo one jeszcze nie mają tak rozwiniętego wątku, jak te z wiosennego?? Zapytać zawsze można, może akurat nas przyjmą do siebie?

[ Dodano: 04-11-2011, 21:46 ]
No więc pytałam dziewczyn z jesieni i nie mają nic przeciwko żebyśmy się tam przeniosły! W takim razie do zobaczenia na tamtym wątku, bo ten jest naprawdę już ledwo żywy i nie ma co go na siłę ciągnąć. Mam nadzieję, że dołączycie tam razem ze mną :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 lis 2011, 00:01

Mysle, ze to przeniesienie to dobry pomysl, nas jest garstka wiec chyba im tak zle nie bedzie jak dolaczymy :ico_oczko: Do zobaczenia na watku jesiennych dzieciaczkow :-)

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

06 lis 2011, 18:58

A co Wy tak laski z tymi przenosinami. Dziwnie to trochę bedzie, bo jednak te 9 miesięcy w szczególny sposób nas "łaczy" - duzo o sobie wiemy, każda kuma co i jak. Nie wyobrażam sobie przeniesienia się nagle na inny watek, przywiązałam sie do Was tutaj! Do konkretnych lipcówek i sierpniówek, wspolne hemoroidy nas tu połączyły hahhah Teraz mamy maluchy, to wiadomo, że nie zaglada sie juz tak czesto. Chociaz u m nie to akurat od czego innego zalezy...

nina0226
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2011, 20:03

Beti tyle, że tu nikt nie zagląda, a gadanie z samym sobą przestaje być fajne. Czasem jak mamy jakieś pytania lub chcemy się czymś podzielić to na odpowiedź czekamy kilka dni, bo nikt nie zaglądnie, a od jesiennych dzieciaczków nasze dzieci nie są aż tak mocno starsze, także podpięliśmy się do nich, a one chętnie nas przyjęły. Przenieś się z nami, będzie weselej :-)

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lis 2011, 20:43

mi sie wydaje tak jak beti, ze o pewnych sprawach to bedziemy pisac tylko znajomym nie?tutaj sie znamy i jest jakos razniej, choc pustki okropne i nina ma racje, ze nikt sie fajnie nie czuje jak pisze, a tu nikogo nie ma :ico_noniewiem:

ja dostalam dzis sms'a od malinki, ze chwilowo nie ma neta, ale u nich wszystko ok, ze opryszczka juz zniknela a ona ma mnostwo nauki, ale przesyla gorace calusy :-D

Kalinka dzisiaj jadla kolejny deserek - jabłka ze słodka marchewka, bardzo jej zasmakowal :-D natomiast po ost jabłkach z delikatnym bananem bolał ja brzuszek i miala ostre gazy, wiec chyba banan na razie odpada :ico_noniewiem:
piersi juz 2 dzien nie pila, wiec przypuszczam ze mleczko sie szybko skonczy, jedynie co wyciskam jej z prawej piersi, bo tam jeszcze cos sie zbiera do rozpuszczenia witaminki :-/

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

06 lis 2011, 22:19

Dziewczyny to może by tak zrobic, że bedziecie i tu i tam? Ja nie zagladam czesto, bo troche mi się przykrych spraw zwaliło na głowe, ale jak tylko moge to zagladam. Z tych bardziej przyzemnych rzeczy to ten nie mój noetebook i cięzko mi sie tu pisze :)
No nie wiem, ja sie bede pojawiąc i bede sie cieszyc z waszej obecności.
U nas z nowości to Hipp 2 w uzyciu, jesli mozna to tak nazwać. Filipowi w ogóle nie smakuje, a ja nie wiem jaka by tu alternatywe zastosowac. Wydaje mi się, że za rzadko mi zjada posiłki. Jestem przeciwniczka budzenia dzieci do jedzenia, ale ostatnio mały zasypia mi nawet o 19.00 i budzi się o 4 rano! Dzisiaj chciałam sprawdzic czy jest głodny, przebudziałam go i wyduldał 120 ml. czyli jest chyba głodny. Kompletnie zgłupiałam już.

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

06 lis 2011, 22:59

pewnie ze sie tu poznalysmy i fajnie sie gada, ale przez jakis czas bylo nas 3-4 tylko, a ogolem nasz watek opustoszal, zostala Ladybird, Nina, Beti, Zirafka, Malinka, Martasz, Gosia i ja.. wiec jest tak cicho bo malo nas po prostu zostalo.. :/ tam sie cos dzieje, jest z kim pogadac :ico_noniewiem: ale ja moge wchodzic na oba watki, bo rozumiem, ze jak Beti bedziesz tylko czasami to nie dasz chyba rady tam nadrabiac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

06 lis 2011, 23:21

No wiadomo, że i tu można zajrzeć, ale jednak mało się dzieje ;-) też się zastanawiałam czy "dezerterować", ale w sumie zawsze to większe grono do rozmowy;-)

nina jak widzę pytałaś dlaczego już powoli dajemy Antosiowi. Po pierwsze to ja mam masakryczną morfologię i Małemu potrzebne własne witaminki ;-) Wiadomo, że wysysa co najlepsze, ale.. Po drugie pani dr poradziła, że to pomoże na ulewanie i problemy z kupkami i tak jest :ico_brawa_01: po trzecie kończe magisterkę i czasami Niunio zostaje z babcią i jak już mu to zastąpi jeden posiłek będzie łatwiej. Nie mówiąc już o powrocie do pracy za jakiś czas :ico_noniewiem:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2011, 09:57

beti a czemu dajesz Malemu Hipp2?teraz jest norma zmiany mleczka na nastepne po 6 m-cu nie?
a co do budzenia to mi wydaje ze jednak jak byl glodny to by sie sam zbudzil..
moja jak w zegarku sie budzi co 3 godz z burczeniem w brzuchu to jest dopiero glodomorek..a popatrz ile jest dzieciaczkow ktore juz nocki przesypiaja, moze twoj tez juz nie potrzebuje picia tak czesto..ja bym nie budzila..

nina0226
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 lis 2011, 12:12

martasz rozumiem. Fajnie, że już lepiej z kupkami i ulewaniem :ico_brawa_01:
Beti ja jednak myślę, że gdyby Filipek był głodny to by sam się obudził. No chyba, że widzisz, że mocno spada na wadze to go karm też w nocy. Mi Alanek często zasypia o 20 i budzi się 5-6rano. Jak go biorę do jedzonka to też coś tam poje, ale myślę, że to bez sensu i jeśli się kolejnej nocy nie budzi to i ja smacznie śpię

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”