marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

16 lis 2011, 19:12

Witam:)
Dzięki wszystkim za rady odnośnie chrapania i noska:)

Ja noc miałam dzisiaj cudowną mała jak poszła spać o 21 to wstała dopiero o 4 :ico_szoking: a potem o 7 więc wyspałam się za wszystkie czasy:)

Co do zabrania becikowego to dla mnie głupota jak nie wiem!! Jescze więcej powinni go dać w końcu wyprawka dla dziecka kosztuje 6x tyle co oni dają.

[ Dodano: 16-11-2011, 18:14 ]
Zaraz goście do nas przyjeżdżają Mała zobaczyć:)

A na kolecje dzisiaj z P pizze pichcimy:D mniammm:D już się doczekać nie mogę:D

szkieletorek na Twoim miejscu też bym nie pieluchowała tylko czekała na usg :-)

i zapomniała co jeszcze miałam napisać :ico_wstydzioch:

inia świetne zdjęcia w podpisie wszystkie 3 :-D

nina0226
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 lis 2011, 19:15

Ja noc miałam dzisiaj cudowną mała jak poszła spać o 21 to wstała dopiero o 4 :ico_szoking: a potem o 7 więc wyspałam się za wszystkie czasy:)
o to jeszcze trochę i Twoja córcia będzie przesypiała całą nockę jak mój Alanek, bo on mi też najpierw wstawał 2razy, potem wstawał raz ok 3-4 a teraz już raz o 6-7 :-)

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

16 lis 2011, 19:16

Agus a po co Ci teraz wózek? Nie bardzo rozumiem? .
no zimą na spacer też chyba można wyjść prawda?? Ja nie rozumiem za to Twojego pytania :ico_oczko:

[ Dodano: 16-11-2011, 18:17 ]
o to jeszcze trochę i Twoja córcia będzie przesypiała całą nockę jak mój Alanek, bo on mi też najpierw wstawał 2razy, potem wstawał raz ok 3-4 a teraz już raz o 6-7 :-)

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

16 lis 2011, 19:26

Ale ziąb na polu.Masakra
to fakt, idzie ku zimie nieubłaganie, ale i tak jak na połowę listopada, to pogoda jest super
No to prawda, przecież jeszcze niedawno było tak ciepło a to jak na tą porę roku to naprawdę super pogoda.
Ale ja jakoś lubiłam zimę a teraz to aż dreszcze mam , nie cierpię zimna. Ciekawe jak na narty ja pojadę jak mnie tak już trzepie.
A na kolecje dzisiaj z P pizze pichcimy:D mniammm
Ajj ty niedobra smak mi robisz. Ale bym zjadła taka domową
Ja noc miałam dzisiaj cudowną
No gratuluję.Moja też coraz częściej budzi się tylko 2 razy .
Dziś zjadła na pół śpiąco o 22 , potem o 3:30 i 6 tak że jest coraz fajniej .
szkieletorek na Twoim miejscu też bym nie pieluchowała tylko czekała na usg :-)
Dla mnie nie ma podstawy i sama mówiła że nie jest pewna więc uważam że nie powinna sama kazać skoro nie wie dokładnie.Jeśli usg wykaże to oczywiście od razu się dostosujemy.

Awatar użytkownika
kwiatunio
4000 - letni staruszek

16 lis 2011, 20:21

ja wpadłam powiedzieć dobranoc, Iza po kapanku śpi, zobaczymy na jak długo :ico_noniewiem: A jeszcze nie wrócił z pracy a bidak źle się czuje a nie może wsiąść chorobowego bo szefa nie ma i zakład jest na jego głowie :ico_noniewiem:
Ja noc miałam dzisiaj cudowną

No gratuluję.Moja też coraz częściej budzi się tylko 2 razy .
Dziś zjadła na pół śpiąco o 22 , potem o 3:30 i 6 tak że jest coraz fajniej .
jak ja Wam zazdroszczę tych nocek Iza budzi się co 2 lub 3 godziny i niestety w nocy dostaje skrętu kiszek bo koło 2 a 4 bardzo płacze :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 lis 2011, 20:41

hejo, melduje sie koszmarnie wymrozona - wlasnie wrocilismy z ogledzin mieszkania - okropne :ico_olaboga: takze poki co siedzimy gdzie jestesmy :ico_oczko: cieplo bylam ubrana - a tu nagle takiej chrypy dostalam, tak mi teraz gardlo sciska ze nie moge mowic :ico_olaboga: glos mi sie zalamuje.. straszne mrozy ida ehh

dzieki za wszystkie wypowiedzi na temat wozkow. poki co ogladam jak wygladaja ceny i w jakim sa stanie, bo dzisiaj sie konczy wlasnie kilka aukcji :ico_noniewiem:
Elibell mnie zadziwiaja nawet ludzie, ktorzy za wozek daja po 500-600£, dla mnie to ogromna kwota, mimo ze jest on niezbedny.. my niedawno dostalismy zwrot Maternity Allowance, ktorego nie chcieli mi wyplacic, Child Tax Credit, Child Benefit i troche Housing Benefitu, a jak mielismy tak strasznie kiepsko to musielismy kupic byle jaki i wtedy powiedzialam sobie ze jak mi cos dadza (bo ze wszystkim robili problemy wiec nie wiadomo bylo czy w ogole cokolwiek dostaniemy..) to wtedy kupie malemu jakis fajny wozek a nie takie byle co.. Bo mamy teraz silver crossa - od babki po 2 jej synach - dalismy 40£ :ico_wstydzioch: wiec mozna sobie wyobrazic jak wyglada.. po prostu mi glupio jak ide gdzies do znajomych z 3 miesiecznym dzieckiem i takim wozkiem - przeciez wiadomo ze ja go przez taki krotki czas tak nie zjechalam :ico_wstydzioch: ale wiecej niz 250£ napewno nie dam, wiec jak znajde Quinny za tyle, w dobrym stanie to fajnie, a jak nie to trudno, kupi sie inny :ico_oczko:

Inia ja tydzien czasu nie jadlam nabialu - i nic sie nie zmienialo, a potem po prostu staralam sie nie przesadzac - bo wiadomo ze ze wszystkim tak jest - co za duzo to nie zdrowo :ico_oczko: zdjecia mam oczywiscie :D zaraz wrzuce na koniec posta :-)

U nas szczepienia na szczescie za darmo - wlasnie dzisiaj przyszlo nam ze w nast srode idziemy na ostatnie na dluzszy czas - nareszcie! Ale i tak az mnie w zoladku scisnelo jak zobaczylam ze znow trzeba bedzie Oliwka kloc.. :ico_placzek: nie da sie wytrzymac jak widac, ze go tak boli.. :(

Izus super torebka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja w zeszlym roku tez sobie kupilam i tez brazowa - na wyprzedazach w drugi dzien swiat :ico_brawa_01:

Nina mialam jeszcze mowic ze zazdroszcze, ze Ci Alanek nie marudzi - Olis jest straszny od kilku dni, placze bez przerwy, nic nie pomaga, w koncu pada po prostu ze zmeczenia, potem budzi sie z placzem i tak w kolko.. :ico_placzek: na szczescie w nocy nic mu nie jest, ladnie przesypia. ale boje sie tych zabkow, chce karmic piersia jak najdluzej a jak mu sie wlaczy gryzienie z zabkami to hohoho bedzie niezle :ico_szoking:
sprobuje mu pomasowac nastepnym razem - od kiedy wrocilismy z pol godziny temu ze spaceru jest ok, bawi sie i smieje :ico_brawa_01: :ico_sorki:

a tu pare zdjatek - ja oczywiscie jak zawsze oczy zamkniete albo jakas glupia mina :-D pierwszy raz bylismy, a co do wieku to nam proponowali jak maly mial 5 tyg juz, ale okazalo sie ze musi miec przynajmniej jedno szczepienie i dopiero teraz bylo nowe miejsce :-)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

16 lis 2011, 21:09

jak ja Wam zazdroszczę tych nocek Iza budzi się co 2 lub 3 godziny i niestety w nocy dostaje skrętu kiszek bo koło 2 a 4 bardzo płacze :ico_placzek:
Współczuję ci albo jeszcze bardziej życzę by się to poprawiło i byście ładnie się obie wysypiały w nocy .
Ja jak na razie nie wiem co to kolka a jem prawie wszystko, tylko kapusty nie jadłam jeszcze a tak to smażone pieczone i co tych dusza zapragnie .

Agus piękne zdjęcia z baseniku , już się ciesze na myśl jak my kiedyś pójdziemy.

Moja wykapana , nakarmiona i teraz pewno do 21 będzie aktywna .

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2011, 21:26

kwiatunio o tym samym pisalam :ico_oczko:
a moja na butli i tez budzi sie co 3 godz z burczeniem w brzuszku, ciekawa jestem jak dlugo, przeciez ona za niedlugo konczy 5 m-cy :ico_noniewiem:

izus a wy kupujecie szczepionki w aptece?dostajecie na nie jakas recepte?
u nas szczepionki kupuje sie w przychodni :ico_noniewiem:

i ja za swoje skojarzone razem z zoltaczka (bo sa tez skojarzone bez zoltaczki i wtedy sa 2 klucia) dalam 160 zl w promocji, bo normalnie Hexa kosztuje u nas 190 :ico_noniewiem:

szkieletorek, usg bioderek jest bardzo wazne i nalezy je zrobic w tym 6 tyg bo od tego zalezy pozniej chodzenie, szczegolnie wazne to jest dla dziewczynek :ico_noniewiem: pieluchowanie to pierwszy etap leczenia dysplazji, najpierw 2 pieluchy, potem 3 a jak juz to nic nie pomaga to rozworka i jak dalej nie bedzie efektow to gips..cos o tym wiem bo Milka miala dysplazje, w ksiazeczce chirurg napisal ze ma prawe i lewe bioderko w stopniu II a i najpierw miala 2 pieluchy na 6 tyg, a potem dostala rozworke na kolejne 6 potem jeszcze teraz juz nie do konca pamietam ale dodatkowe 2 tyg i bioderka sie ladnie uksztaltowaly, ale dziecko o ten czas jak juz mialo sie ladnie przewracac na plecki czy brzuszek to troche byla z tym opozniona, ale na szczescie szybko zalapala..
a Kalunia ma bioderka ok w stopniu Ib i ma napisana profilaktyczna kontrole w 4 m-cu ale jeszcze mi sie nie udalo z tym specjalista umowic, i ja chodze prywatnie do szpitala, bo w przychodni usg jest pozal sie Boze, a to sa bardzo wazne rzeczy :ico_noniewiem:
takze za wczasu dzialaj !! :-)

[ Dodano: 16-11-2011, 20:30 ]
oj i teraz znow tak doczytuje ze kwiatunio twoja ma dopiero 1 m-c i pare dni, w tym okresie Kalinka chodzila spac ok polnocy i potme co 2 godz pobudka na cyca, takze twoja jak zasypia o 21 to jeszcze nie jest zle, a moja potrafila plakac do polnocy, noszenie na raczkach, tulenie, bujanie, masakara jak sobie to wspomne, marzylam o dniu kiedy bedzie zasypiac o normalnej porze no 20-21 i sie doczekalam, teraz mam spokoj juz najpozniej o 20 :ico_sorki: :-) ale pierwsza pobudka o polnocy i kolejno co 3 godz :ico_noniewiem:

[ Dodano: 16-11-2011, 20:32 ]
upss..chyba cos pokrecilam...pomieszalam pol wypowiedzi dla kwiatunia a pol dla szkieletorka..sorrrryy, ale ze mnie :ico_puknij:

nina0226
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 lis 2011, 22:05

no zimą na spacer też chyba można wyjść prawda?? Ja nie rozumiem za to Twojego pytania :ico_oczko:
no ale jej dziecko ma już ponad 3miesiące to dla mnie logiczne było że już wózek się ma więc po co kolejny, ale Aguś już wyjaśniła.

[ Dodano: 16-11-2011, 21:13 ]
Agus zdjęcia super! A Twój Oli ma cudne te minki na zdjęciach, że wy tak umiecie uchwycić super momenty :ico_brawa_01: moje dziecko jak zobaczy aparat od razu przestaje się śmiać i robi ogromne oczy :ico_oczko:

Ladybird wow już twoja córa ma prawie 5miesięcy szok jak ten czas leci :ico_szoking:

A u nas z zasypianiem różnie, ale zazwyczaj 21 mamy dziecko z głowy także nie jest źle :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2011, 22:15

chcialam jeszcze cos wtracic odnosnie bioderek, babcie sprawdzaly bioderka patrzac na faldki na udkach, jak sa mniej wiecej tego samego rozm, taki sam uklad faldek to bioderka sa ok, cos w tym jest..

[ Dodano: 16-11-2011, 21:19 ]
no nina prawie 5 m-cy i teraz dziecko sie robi coraz bardziej kochane, bo juz jest takie zainteresowane swiatem, patrzy na siebie w lustrze i sie chichra, oglada swoje raczki z takim zainteresowaniem , tak bardziej swiadomie je pcha do buzi..np ciagnie sie wlosy, jeszcze niedawno wogole ich nie zauwazala, a teraz glaszcze sie i ciagnie jakby chciala zobaczyc co na tej glowie jej rosnie :ico_oczko: opowiada gaworzac jakby chciala cale zdania mowic, jakby mi cos chciala powiedziec, a dopiero jeszcze lepsze rzeczy przede mna i dla tego ubolewam ze za niedlugo powrot do pracy i jednak 8 godz jej nie bede widziec a w rozwoju dziecka to mnostwo czasu, mnostwo rzeczy sie zmienia z chwili na chwile :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”