Hej wszystkim! Ja po fryzjerze. Włoski podcięłam i pomalowałam i od razu lepiej się czuję :-).
Dobra, obejrzalam 'kobiety pragna bardziej'
heh też to oglądałam. Fajny film, nie taki pusty jak większość filmów teraz - tylko miał swoje przesłania :-)
Co do wieku dzieci to ja mam brata - 6lat różnicy między nami, niby dużo niby mało. Ale w sumie to dobra różnica, bo często się mną zajmował, bronił gdy było trzeba i zabierał na imprezy - od razu miałam ochroniarza. Chociaż czasem też to była jednak za duża różnica. Ale według mnie najlepiej jak dzieci jednej płci są w podobnym wieku, bo jak są różnej płci to mniejsze ma to znaczenie. Bo jednak brat z siostrą i tak mają różne upodobania i zainteresowania w przeciwieństwie do dwóch braci czy dwóch sióstr. Dlatego gdybym miała szybko drugie dziecko to chciałabym znów chłopca, a po kilku latach to już wolałabym dziewczynkę
jula81 napisał/a:
No ja niestety częściej ściągam niż piersią karmię.
no jak większość ściągasz mleka laktatorem to się nie dziw że masz za mało żeby dziecko wykarmić. Bo ściągając w ten sposób tylko opróżniasz piersi a nie dajesz informacji do mózgu że trzeba wyprodukować mleko. I że na przykłąd z czasem potrzeba go więcej. Zacznij przystawiać małego częściej niż ściągać bo takim sposobem to za chwilkę pokarm zaniknie Ci całkowicie....
wiesz masz w tym trochę swojej racji, tyle, że niektóre dzieci nie potrafią przyssać się do piersi i nigdy się tego nie nauczą. Na przykład mój brat tak miał. Moja mama karmiła go raptem dwa miesiące. Po dwóch tygodniach musiała zacząć go dokarmiać bo cały czas tracił na wadze i prawie, że zamożyła dziecko. To nie jest niczyja wina, po prostu niektóre dzieci od urodzenia pięknie jedzą, inne uczą się tego z czasem, natomiast jeszcze inne wolą gdy im równo leci z butli i do piersi nie potrafią się przystosować - bo przy piersi trzeba bardzo dużo pracy i wysiłku włożyć żeby zjeść
jula81 A może twoje dziecko łyka dużo powietrza przy ssaniu piersi i dlatego szybko zaczyna się denerwować, bo pęcherzyki powietrza mu przekszadzają. Mój Alanek tak ma od czasu do czasu, że się po chwili strasznie wierci, denerwuje, odrywa od piersi i znów szuka. Wtedy biorę go pionowo do odbicia i jak mu się beknie to od razu ładniej je później. Spróbuj może pomoże takie rozwiązanie :-)
[ Dodano: 20-11-2011, 17:45 ]
izuś_85 brawa dla synka za przespaną nockę :ico_brawa_01: