hej :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:
ja od rana wymiekam, Maja marudzi bo kaszle i ogólnie sajgon z nią od kiedy oczy otworzyła
No, na szczęście dziś był prawdziwy :ico_sorki: :-D
heh no widzisz, postarali sie te nasze Mikołaje
Przy Zuzi się zastanawialiśmy, a teraz po prostu tak samo szczepimy Maćka.
my przy Majce wyboru nie mieliśmy, mieliśmy skierowanie zeby szczepić płatnymi, ale dzięki temu uważam było nam łatwiej :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: nie tyle nam co Majce :ico_sorki: ale teraz bez zastanowienia biore płatne :ico_sorki:
110 czy 150zł to nie pieniądz nieosiagalny, zamiast zabawek z górnej półki czy bujaka wolałam kupic za to szczepienia te skojarzone :ico_sorki:
dlatego Maja miała używany bujak z allegro, bo szkoda mi było 200zł na nowy, ale na szczepienie nie :ico_sorki: skoro nam lekarka postawiła sprawe jasno musiałam sie zgodzić, albo skojarzone albo godzę się na ryzyko wystąpienia autyzmu, bo Maja była przed badaniami neurologicznymi w związku ze swoim napięciem...
zresztą szczepienia temat rzeka, każde dziecko inaczej znosi, na szczeście kazdy ma wybór, dla mnie 3 razy po 145zł co 6 tygodni to nie problem dla kogoś innego moze tak...
co do pneumo- szczepionka amerykańska wg mnie to strata kasy, bo nie ma pewnosci ze dziecko nie zachoruje na coś innego, chroni jednak przed najczęstszymi bakteriami, jednak znam dziecko które było zaszczepione na wszystko i przez trzy miesiace było 11 dni w żłobku bo non stop chore :ico_noniewiem: wiec nie wiem czy jest sens
Majke na wiosnę szczepie naszą polska szczepionką dla dzieci w trzecim roku zycia, pneumo23 :ico_oczko:
[ Dodano: 07-12-2011, 09:25 ]
Aguś współczuje bardzo :ico_olaboga: ale musisz być silna :ico_sorki: depresja minie :ico_sorki:
a co do wymiotów, może sie niepotrzebnie doszukuje ale wyglada mi to właśnie na refluks :ico_olaboga: są u was syropy antyfefluksowe? lekarz nienormalny :ico_puknij: dziecko przy refluksie wyglada na zdrowe,
pamiętasz jak kiedyś pisałam ze Maja znów mi wymiotuje? to było zaostrzenie stanu refluksowego, wystarczyło znów zwiekszyc dawke syropu i wszystko wróćiło do normy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
[ Dodano: 07-12-2011, 09:28 ]
Hej Kobietki - idę za chwile mała do przedskola zaprowadzic a potem rosołek zrobię. no i musze dziś zapisac dzieci na zabawy, bo kilka zajęć organizują na czas wolnego świątecznego - robienie kartek światecznych, ozdób świątecznych, impreza mikołajkowa z Mikołajem itp. czeka moją córcie 3 imprezki świąteczne w pkolku:)
ale fajnie macie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Kocura Maciek ładnie rośnie :ico_szoking: koń bdzie nie chuchro :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: