izuś mam nadzieję, że ta gorączka to nic poważnego, że to nie żadna infekcja poważna, daj znać jak tylko będziesz coś wiedzieć.
niestety wiesci dobrych nie niosę :ico_placzek:
byłam u niego znów, rozmawiałam z lekarką dyżurną
u Przemka wykryli stan zapalny na podstawie wyższego CRP a to nie sa dobre wieści bo ryzyko ponownego zapalenia wsierdzia jest duze :ico_placzek: a wtedy całą operacje szlag trafi :ico_placzek:
rozmawiałam z lekarzem z Zabrza, w poniedziałek mam dzwonić do jego lekarza prowadzącego i wtedy postanowimy co dalej
na razie antybiotyki o szerokiem spetrum, później celowane
na cito zrobili CRP jest podwyzszone co wskazuje na infekcję w organiźmie -możliwe ze od wszczepienia rozrusznika albo od odstawienia antybiotyku :ico_noniewiem:
odstawili mu gentamycynę bo to silny lek i niszczy nerki a u niego już wskaźniki były nizej normy wiec zdecydowali podać inny antybiotyk w zamian, tyle ze widocznie nie działa
po rozmowie z pania doktor doszłyśmy do wniosku ze dadza mu inne dwa antybiotyki i zobaczą co wyjdzie z posiewu :ico_noniewiem:
jak nie to wracamy do gentamycyny choć ryzyko uszkodzenia nerek jest wysokie to... po co mu nerki jak zagrożenie życia znów jest wysokie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
to jakiś koszmar :ico_placzek: