mój M zawsze tak mówił ;)
I miałam zawsze wrażenie, że mówi "taaak, zrób jak chceeeszzz" albo "zgadzam się z Tobą" ale wlaściwie sam od siebie nic nie wnosił do decyzji i nie wiedział na co się godzi :-D
dzisiaj nawet- chcesz to licytuj :ico_oczko: (o wózek chodzi)
Tylko ja własnie nie wiem czy to taki, a on nawet nie obejrzy instrukcji (ja mam to pewnie zrobić, a potem będzie "martyuuuuś, a jak się go skladaaa???")
A co do kolejnych Bobsów, będę liczyła, że antykoncepcja mnie nie zawiedzie ;)
No tak idealnie zaplanowaliśmy Milenę i Damiana, że aż mi głupio, że teraz z taką łatwością nam się niespodzianka trafiła :ico_haha_01:
[ Dodano: 25-01-2012, 20:49 ]
Są fajowe ... jak to się zwie... ŚPIWORKI do fotelików z dziurami na pasy. Więc jak mamy na przykład założyć kombinezon zimą i w nim zapinac, to się zimą nie zmieści. Ale jeśli wyłożymy fotelik śpiworkiem, potem zapniemy ubrane w dresik czy cokolwiek dziecko, a następnie śpiwór zapniemy, to dziecko się powinno mieścić dłużej.
Oczywiście biorąc pod uwagę, że potem musimy tak samo dziecię donieść w ciepłe miejsce z fotelikiem razem, by je wyjąć :)
Drobne dziecko powinno się mieścić spokojnie.
Chociaż wiecie co, jak widywałam czasami dzieci w fotelikach w przychodniach, czy gdziekolwiek, to wiele jest takich... ciasnych bardzo. malusich w środku
przykład śpiworka:
[ Dodano: 25-01-2012, 20:54 ]
ogladam sobie porodowke na TLC :-D
ja też ostatnio oglądałam. Drugi raz w życiu ;)
I nadal mnie dziwi ten program :ico_haha_01:
Wkurzające było jak naśmiewali się wręcz z dziewczyny rodzącej pierwszy raz, że ma ideę by rodzić bez znieczulenia. Tak jakby to było coś niemożliwego :ico_noniewiem:
Biedna bez możliwości ruchu na tym wyrze wyla z bólu, a zmiana pozycji, oddychania mogłaby jej pomóc. Ale czy ktoś to zaproponował?
Po co? lepiej udowodnic, że bez ZZO się nie da... Smutne to...
Ale na "wyjściu" dzieciaczków zawsze beczę :-D aaaaaaaaaaaa, wzruszające!!
I była też kobieta rodząca dziecko dla bezpłodnej pary... też się wzruszyłam... ale... jakoś tak dziwnie mi było... że bez miałknięcia je może "przekazać dalej"