a to różnie czasem śmieje się w głos a czasem płacze :ico_sorki:jak się wasze dzieciaki zachowują po przebudzeniu

Tadam, mamy piąty miesiąc zaliczony

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:adam, mamy piąty miesiąc zaliczony
To twój Maciek ranny ptaszek. Mój jak wstaje 9-10 czasem 11 to już ledwo się wyrabiamy z 3drzemkami i czasami są tylko 2 w ciągu dnia. I też kładziemy małego przed 20, po wieczorynce kąpiel, cycuś i kładziemy go do łóżeczka i zasypia, jeszcze czasem trzeba go troszkę pogłaskać po główce bo to mały pieszczoszek po mamusi :ico_wstydzioch:to Maciek ma aż 4 drzemki w ciągu dnia, z tym,że wstaje między 6 a 7, drzemki takie 30- 60 min, a wieczorkiem o 20 nocka.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no tak bo wy trzy tygodnie po nas :). czas leci nieubłaganie. Mi szczerze powiem smutno, że Alanek tak szybko rośnie. On jest taki kochany, że ja bym czas zatrzymała w miejscu choć na chwilę :ico_sorki:Tadam, :ico_tort: mamy piąty miesiąc zaliczony :ico_brawa_01:
to przełóż Maję do spacerówki, nic jej nie będzie, to już duża dziewczynka. Tylka smaruj jej buźkę kremem przed każdym spacerem. Ja Swojego Alanka wożę jeszcze w gondoli - jak śpi to kładę go na płasko, a jak nie chce spać, to mamy możliwość sadzania go w gondoli tak jak w spacerówce, więc go sadzam i wszystko wtedy sobie ogląda i obserwuje. Ale już mnie korci żeby spacerówkę wyjąć tylko mąż ciągle zapomina nam ją ściągnąć ze strychu :ico_oczko:Czy wasze dzieci na spacerze śpią? bo moja nie spi wcale tylko patrzy choc niewiele widzi i tak mi jej szkoda bo jakby była w spacerówce to choc na coś by popatrzyła sobie.
Wy to pecha macie.. ciagle jakies zakazenia, wymioty, problemy :ico_olaboga: no ale widze, ze ze wszystkim sobie szybko dajecie rade, wiec oby bylo coraz lepiej :ico_sorki: :ico_sorki:znów tydzien w domu go mam :ico_olaboga:
u nas tez, bylismy wlasnie wczoraj u pielegniarki i ogladala mu dziaselka, mowi ze trojeczki mozliwe ze juz tuz tuz :ico_noniewiem: takie ma dziaselka spuchniete i cale biale od srodka :ico_noniewiem:A u Piotrusia też zauważyłam, że właśnie dolne trójeczki mu idą...
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:Tadam, :ico_tort: mamy piąty miesiąc zaliczony :ico_brawa_01:
no slyszalam wlasnie, masakra to jest.. dlatego ja zawsze jak Malego w ogrodku zostawiam to robie cos w kuchni bo wtedy caly czas go przez okno widze, a pod drzwami boje sie go zostawiac, bardziej osloniety, ale ja go nie widze, a tyle swirow chodzi po tym swiecie.. :ico_olaboga: a z ta Madzia to koszmar, ciekawe czy naprawde ja porwali czy matka chciala sie pozbyc dziecka, nigdy nic nie wiadomo, jak sladow zadnych nie ma.. :ico_olaboga: nie wyobrazam sobie czegos takiego, boze chyba nie wiem co bym zrobila.. az nie da sie o tym myslec :ico_placzek:slyszalyscie o tym porwaniu 6 m-cznej dziewczynki w Sosnowcu?
Olis sie rozglada ile moze ale po jakichs 20-30min odplywa :-) a juz sie nie moge doczekac az w spacerowce sobie bedzie siedzial i wlasnie ogladal wszystko, bo w gondolce to tylko w niebo i na drzewa to co zrobic, w koncu mu sie nudzi i zasypia :ico_noniewiem:Czy wasze dzieci na spacerze śpią? bo moja nie spi wcale tylko patrzy choc niewiele widzi i tak mi jej szkoda bo jakby była w spacerówce to choc na coś by popatrzyła sobie.
mnie tez, ale podobno nie powinno sie dziecka dawac do spacerowki poki nie siedzi, a Olis dopiero sie uczy siadac powoli wiec wole nie dawac go jeszcze w spacerowke :ico_noniewiem:Ale już mnie korci żeby spacerówkę wyjąć
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 1 gość