Trzecie z MOPS'u - trzeba podlegać pod zasiłek rodzinny i wtedy dostaje się drugie becikowe.
no właśnie my jak sie urodziła franek dostaliśmy ten 1000 co każdemu sie należy póżniej dopiero po pół roku jak skończył mi sie zasiłek macieżyński składałam wniosek o becikowe z mopsu i rodzinne dostałam tylko raz rodzinne i 1000 z mopsu na zasadzie utraconego dochodu czy jakoś tak (mój tata w tym wszystkim obeznany jest i mi załatwiał) bo jakby liczyli dochód za rok poprzedni to o 80 zł przekroczyliśmy .
Mnie dziś jeszcze dodatkowo gardło boli w nocy nie spałam bo nie miałam nic do ssania a tak bolało że płakać mi sie chciało. Popłukałam wodą z solą i mam tantum werde.
Wyszłam na chwilkę na zakupy bo pogoda sie poprawiła -1 u nas a miała byc najzimniejsza noc a nie było tak jak zapowiadali :) rano tylko -10 wczoraj za to było rano -24. Kupiłam pampki 1 w rosmanie w promocji są i chusteczki do dupci. Oczywiście jeszcze zakupy spożywcze i umęczyłam sie na maxa teraz jak przeziebiona jestem to kompletnie brak mi sil :ico_wstydzioch: i energi.