Cześć dziewczyny!
Nie zaglądam, bo mamy gościa od przedwczoraj rana- Kuby bratanica przyjechała. Niby fajnie, o ciągle zajmuje się Maksiem, ale to ja sobie przynajmniej sprzątam :ico_sorki: No i już zostałam wykorzystana do śnieżnych zabaw- ulepiłyśmy 2 bałwanki, później wstawię fotkę jak nie zapomnę. Sanki też zaliczone :ico_oczko: U nas śniegu multum! Na wsi to dopiero jest prawdziwa zima, w mieście nigdy tego nie widać, pięknie jest :ico_brawa_01:
Markotka, ojj biedny Krzysiu :ico_sorki: Oby szybko wyzdrowiał. Ja na przeziębienie Maksia też antybiotyku nie chciałam, powiedziałam lekarce, że nie chce bo oni tylko na łatwizne, bach antybiotyk i po sprawie. Nam zapisała Bactrim, kaszel szybko przeszedł, ale na co ten lek dokładnie to nie wiem. Cieszę się, że przepisy smakują. A ostatnio wymyśliłam nową zapiekankę, wzorowałam się troszkę na chili con carne, wyszła pychotka :ico_brawa_01: Co do chleba to robiłam taki: 2 szklanki zakwasu żytniego, 150ml wody, 100g mąki żytniej razowej, 100 g mąki pszennej chlebowej albo razowej, 1 łyżka soli, łyżeczka cukru. Łatwy bo nie trzeba robić zaczynu, wszystko tylko wymieszać, zostawić do wyrośnięcie i piec. Wyszedł pyszny, ale muszę kupić mniejszą foremkę.
A Ty jakie chlebki piekłaś z tego bloga?? Chętnie spróbuje :-)
Aniu, wpraszam się do Ciebie na pomidorówkę :ico_oczko: u mnie dziś na specjalne życzenie zapiekane naleśniki z serem :ico_sorki:
Murchinson, ja zawsze tak pochłaniam pączki w tłusty czwartek bo bardzo lubię, a że kaloryczne to zjadam tylko w ten dzień. Ale tu na wsi ograniczony dostęp do moich ulubionych cukierni, więc zjadłam tylko jednego :ico_noniewiem: Ale niedosyt zaspokoiłam plackiem z jabłkami. Miałam przepis na takie dobre ciasto z rabarbarem, zamiast rabarbaru dodałam jabłka podsmażone na masełku z cynamonem i miodem, dałam kruszonkę i wyszła bardzo smaczna szarlotka.
Zoola, i jak oduczanie Tymonka od nocnego cycowania?? U nas tragedia :ico_sorki: Maksio przyzwyczaił się do nocnego ciumkania i od kiedy nie karmię piersią budzi się przynajmniej 10 razy w nocy :ico_sorki: daje wodę zasypia na 10 minut i znowu. Jak mu zrobię mleko wypija 20ml i zasypia :ico_sorki: Nie wiem jak ja mam go tego oduczyć :ico_sorki: Jak będę cycucha dawać to nigdy nie przestanę karmić piersią i będzie się na niego budził w nocy :ico_sorki: jestem bardzo niewyspana.
A mój K na zwolnieniu chory 2 noce śpi w pokoju Maksia, bo twierdzi, że się tak źle czuje i się wyspać musi :ico_olaboga:
A jutro na wesele :ico_brawa_01:
[ Dodano: 17-02-2012, 11:31 ]
100 g mąki pszennej chlebowej albo razowej,
Miało być 300g :ico_sorki: