Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 23:11

iw_rybka, w tym roku 27:D
- pfff :ico_noniewiem: To faktycznie stara panna ;-)

[ Dodano: 17-02-2012, 22:14 ]
moj maly ma czkawke i czuje go prawie w pachwinie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 lut 2012, 23:17

iw_rybka, a mój chyba korzysta z ostatniego tygodnia karnawału i ma dzisiaj imprezkę :-D ja nie wiem kiedy On śpi - mam nadzieję, że jego aktywność w brzuchu nie przełoży się na tryb jego doby już po tej stronie brzuszka.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 lut 2012, 23:20

że jego aktywność w brzuchu nie przełoży się na tryb jego doby już po tej stronie brzuszka.
- tez juz zaczynam sie martwic :ico_oczko:

Mad.
4000 - letni staruszek

17 lut 2012, 23:35

mam nadzieję, że jego aktywność w brzuchu nie przełoży się na tryb jego doby już po tej stronie brzuszka.
W przypadku mojej Martynki zupełnie się to nie sprawdza. ;-)

Awatar użytkownika
Brodzikowa
Maniak forumowy
Maniak forumowy

18 lut 2012, 00:06

hejka
ja na szybko melduje sie 2 PAKu ale nie wiem czy dzis/jutro nie urodze tak mnie M. wkur..... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: ze mam FOCHa na wekend...wsumie jutro rodzic nie moge bo ide na Babskie zakupy i M. zostaje z Dziecmi niech ma za swoje....

buzka;*

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 00:35

wisnia, aj tam, pewnie pięknie młodo wyglądasz i tyle :ico_oczko: Pytają czy pierwsze, bo to PIERWSZE co ludzie myślą sobie.
Mnie fryzjerka w 3 ciąży pyta:
-o w ciąży pani jest, to pierwsze tak??
-nie, nie pierwsze
-ooo, to ma już pani dziecko? nie wygląda pani.
-nawet dwoje :ico_haha_01:

Teraz też, puka mi pielęgniarka do drzwi:
otwieram i patrzę, że nowa jakaś, nie zna mnie.
Krótka gadka, że ona ze szpitala, na wizytę przyszła.
I pyta: to pierwsze dziecko???
:ico_haha_01:
-Nie, czwarte :ico_haha_01:
także i 32-kę o to pytają.

Dziewczyny, dzięki za komplementy odnoście mojego brzuszka, krowich łat i dzieci :ico_oczko:
A co do wózka- no cóż, kolejne dziecko nigdy nie będzie miało takiego full wypasu jak pierwsze, co nie? :ico_haha_01: Aczkolwiek przez pierwsze pół roku Milena będzie jeździła NAD leżącym noworodkiem (cóż on ma do oglądania?) ;)
A potem Milena zejdzie na dół. Na dolny pokład :) Widocznośc spoko. Ale na boki. nie ma żle :-D

Ja z kosmetyków patrzę by na etykiecie skład był jak najkrótszy, jak najmniej składników.
I tak: oliwka Hipp albo olej ze słodkich migdałów (naturalna)
szampon Hipp (teraz mam go dla dzieci, jak nowyrodek będzie włochaty to czasami szamponikiem go obmyję, ale na codzień wodą z olejkiem do kąpieli):
a dokładnie BABYDREAM z Rossmanna. Skład bardzo przyzwoity, bez SYFÓW :ico_oczko:
Do nonono: na codzień bepanthen lub alantan plus maść, chociaż przy pieluchach wielo (niekoniecznie tetra kochane) nie stosuje się maści.
a sudocrem jest leczniczy, więc na odparzenia już powstałe. Mam w domu, ale jeden pojemiczek niewielki i nadal prawie pełny.

No i więcej nie pamiętam po pisałyście :ico_olaboga: Miałam dzien pełen różności, więc nie zaglądałam jak zwykle z doskoku i mam zaległości :ico_haha_01:

[ Dodano: 17-02-2012, 23:39 ]
Postanowiłam i ja pokazac to i owo :-D
Tzn, w końcu przegralam zdjecia z aparatu
[url=http://images41.fotosik.pl/1319/64e085aa330cdff1m.jpg]Obrazek[/URL] 26 tc
ale ZGRABNY!!! brzusio! :ico_brawa_01:

Wisnia, no zapomniałam- gratuluję dziewuszki :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lut 2012, 00:51

Heja, jestem po pracowitym tygodniu. Mężu nawiozl tyle jedzenia z polski i rzeczy ze 2 dni mi zajęło znalezienia dla wszystkiego miejsca. A kolejny dzień prasowalam od południa do nocy z kilkoma przerwami.
Znowu pisalyscie o pieluchach i kosmetykach. Jeśli chodzi o mnie to wyznaje zasadę ze dla noworodka i niemowlaka im mniej kosmetyków tym lepiej, najzdrowsza czysta woda i kostka myjaca lub oliwka. No i jak jest odparzenie to coś do pupki, ale dopiero jak coś jest a nie profilaktycznie. Ew latem zasypkajest fajna na te faldeczki tłuste haha Kremu do buzi specjalnie na dwór nigdy nie uzywalam :ico_szoking: tylko latem na slonce.

Dzwoneczku, sto lat dla ciebie kochana!!!!!!!
Kingoza, czekamy na focie wozeczka :ico_brawa_01:
Asiu! Wytrwałości i optymizmu wiecej kochana!!! Będzie dobrze!
Surtsey, piękny brzuszek! :ico_brawa_01:
Wisnia, gratuluje córeczki, wiem co czujesz patrząc na męża, bo to przerabialiśmy, ale przejdzie mu :ico_sorki: :ico_sorki:
Ryba, nie szalej z cukrami, jak idzie klucie?
Druga Asiu, super masz mezusia, taki opiekuńczy!!!!!
Sylwia, jaka ty mlodziutka jesteś, zupełnie inaczej sobie ciebie wyobrazalam!
Brodzikowa, no żadnych porodow jutro skoro zakupy w planie :ico_haha_01:
Jagoda i jak idziesz do lekarza z tymi ruchami? Ja bym nie panikowala, ale wiadomo ze w tych sprawach intuicja jest najlepszym doradcom.
Martalka, super wozio :ico_brawa_01: sama bym taki chciała gdybym miała dzieci jedno po drugim.
Justyna, trzymam kciuki za zwolnienie &&&&& wiesz ze na 60 dni przed terminem możesz iść na normalne macierzyńskie?
Biniu, no to cię wiejskie społeczeństwo ładnie ochrzcilo haha :ico_haha_01:
Evvelka, wydaje mi się ze mamy niemal takie same brzuszki :-)
A teraz idę spadać, bo padam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 lut 2012, 10:07

A teraz idę spadać, bo padam :ico_sorki:
- ale widze lekcje sumiennie odrobilas i kazdemu odpisalas :-D

Moje cukry zmiennie,generalnie jak sobie wstrzykne insuline,to raczej mam dobry :ico_sorki: Raz tylko p opierogach,mimo,ze bralam insuline cukier po godzinie byl 170 :ico_zly: A zastrzyki niestety czasem bola,tzn jak trafie w naczynko,to boli ale tylko chwilke :ico_oczko:
Milena będzie jeździła NAD leżącym noworodkiem
- tak myslalam tylko dalej nie umiem sobie wyobrazic tego malucha tam z tylu - masz gondole? Powiem ci,ze gdyby Zuzka byla bardziej wozkowa,to pewnie i jak bym sie na cos podobnego skusila :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
asiab
Trzy tysiące lat minęło...

18 lut 2012, 10:21

Hej ja dziś nocke miałam nie ciekawą Franka bolał brzuszek ale ani nie miał rozwolnienia ani nie wymiotował tylko sie tak spinał i krecił i płakał. Zrobiłam mu cherbatkę rumiankową i mąż poleciał do apteki po espumisan w kropelkach jakoś udało sie mu zasnąć ale nie wiem już co z tym brzuszkiem co kilka dni sie skarży na ból brzuszka :ico_olaboga: :ico_noniewiem: .Może muszę mu wyniki zrobic ? ze 2 m-c temu kał miał robiony nie wyszły żadne pasożyty wiec nie wiem ...
Póżniej nie mogłam spać bo oczywiście sie szorowałam :ico_zly: i schizy mnie ogarneły że małej nie czuję bo cały dzień była aktywna wczoraj wiec pewnie w nocy odsypiała ale ja w brzuszek pukałam i nic dopiero po pół godziny raz sie odezwała. Teraz też spokojna raz sie wypięła ale dziś chyba bedzie miała leniwy dzień bo wczorj sie naszalała.

Awatar użytkownika
surtsey
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lut 2012, 10:37

Hej ja dziś nocke miałam nie ciekawą Franka bolał brzuszek ale ani nie miał rozwolnienia ani nie wymiotował tylko sie tak spinał i krecił i płakał. Zrobiłam mu cherbatkę rumiankową i mąż poleciał do apteki po espumisan w kropelkach jakoś udało sie mu zasnąć ale nie wiem już co z tym brzuszkiem co kilka dni sie skarży na ból brzuszka
Oj u mnie to samo, jeczał, popłakiwał. A dziś rano było rzyganko. Tylko raz... Nie wiem co mu mogło zaszkodzic, ani co mu szkodzi co jakiś czas... :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”