Tak , będę smarować.Mam maść a dodatkowo będę nawilżać tak jak teraz przy każdym zmienianiu pieluszki .proszę cie smarój ją według zaleceń lekarza.
Wiesz co nie zapytałam.U nas nikt alergikiem nie jest . Ona tak jak pisałam mówiła że 50% to wina pokarmu a nie jest dokładnie podobno znane czy AZS zrobiło się od tego że nie tolerowała pokarmów i wtedy uszkodził naskórek czy już to miała .A powiedz, pytałas skad to dziadostow sie bierze??? Wiem, że u alergików wystepuje często ale kojarze że u was żadne nei jest alergikiem nie?
Nie ja nic nie muszę zmieniać bo od początku używałam proszku ,,Biały Jeleń,, a kosmetyków właściwie żadnych.Do smarowania buzi i ciałka coś typu emoliet.a czemu tak malutko? wcześniakiem byla?2450g miaław 38 i pół tyg. Więc wcześniakiem nie była.Nie wiem czemu taka mała , lekarze mówili że nie ma się co dziwić bo ja tez tak jestem .
Najpierw myśleli że mało jadłam w ciąży , że mało przybrałam ale 15 kg to chyba nie jakoś bardzo mało. Od pierwszego dnia w szpitalu pięknie przybierała na piersi więc się nie czepiali jej.
Moja podopieczna Ola też taka maleńka się urodziła.No taki mały duszek widzę.czasami mnie straszy jak tak robi :ico_olaboga: siedze sobie np jak on spi i spogladam na niego a on otwarte oczy i zero ruchu tylko sie patrzy. a potem zamyka i dalej spi :ico_szoking:Ja też go widziałam . No co do chusteczek to mnie pediatra i alergolog bo mała na pupie tez ma chrostki mówili bym nie używała ich bo one nie są wcale takie cacy.Ze na wyjścia ok i wyjazdy ale w domu miska z wodą albo pod kran.Oglądałam dd tvn, bo był temat o ekopieluchach itd. Powiem Wam,że mnie trochę denerwuje ten ekoterroryzm :ico_noniewiem: pieluchy ok, ale targać pudełko z wodą, bo chusteczki są bee?szkieletorek współczuje :ico_olaboga: to teraz musicie wszystkie kosmetyki zmienić, proszek i płyn dla małej
o mamo.. :ico_sorki: oby wyszly szybko i w miare bezbolesnie :ico_sorki:na dole prawdopodobnie idą mu ząbki cztery na raz :ico_olaboga:
synus mojej kolezanki tak samo ma, a my za to uzywamy chusteczek od poczatku i nigdy nie bylo zadnej negatywnej reakci :ico_sorki:No co do chusteczek to mnie pediatra i alergolog bo mała na pupie tez ma chrostki mówili bym nie używała ich bo one nie są wcale takie cacy
wiesz co my tez mamy szafe z ciuszkami w drugim pokoju a tu gdzie lozeczko mamy torbe taka do wozka, ktora wczesniej kupilam, otwarta powieszona i w przegrodkach chusteczki, puderek, pieluszki itp i zawsze jest pod reka, uzupelniam tylko od czasu do czasu i nie musze za kazdym razem leciec do pokojui wszystko będę musiała przynosić.
ja jeszcze byłam w szpitalu i wycierałam Małą tymi chusteczkami to lekarz powiedział że na początku lepiej je przepłukiwać w wodzie bo skóra dziecka jeszcze za delkatna. I tak przez pierwszy miesiąc robiłam a później to już normalnie bez płukania, no i nic Małej ani razu nie było :ico_noniewiem:Oglądałam dd tvn, bo był temat o ekopieluchach itd. Powiem Wam,że mnie trochę denerwuje ten ekoterroryzm :ico_noniewiem: pieluchy ok, ale targać pudełko z wodą, bo chusteczki są bee?
zazdroszczę... u nas tak wczoraj było a dziś tak ponuro że :ico_olaboga: i jeszcze pada :ico_zly:witam wiosennie :ico_brawa_01: u nas pogoda cuuudo po prostu, jak cieplutki wiosenny dzien. ogarniemy sie troche i sobie gdzies pojedziemy albo przynajmniej do parku na dlugasny spacer pojdziemy :ico_brawa_01: M bola plecy i wzial wolne w pracy, ale na spacer przeciez moze isc :ico_oczko:
:ico_olaboga: :ico_olaboga: a jak to znosi?? biedny Maluszek :ico_olaboga:na dole prawdopodobnie idą mu ząbki cztery na raz :ico_olaboga:
ja tak samo ale iza miała odparzenia ale teraz pupcia jest śliczna :ico_sorki:że na początku lepiej je przepłukiwać w wodzie bo skóra dziecka jeszcze za delkatna. I tak przez pierwszy miesiąc robiłam a później to już normalnie bez płukania,
współczuję :ico_sorki:Nocka byla koszmarna
oj ruszyła :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki:widzę że waga znów ruszyła
ja jeszcze byłam w szpitalu i wycierałam Małą tymi chusteczkami to lekarz powiedział że na początku lepiej je przepłukiwać w wodzie bo skóra dziecka jeszcze za delkatna. I tak przez pierwszy miesiąc robiłam a później to już normalnie bez płukania, no i nic Małej ani razu nie było :ico_noniewiem:
Pewnie jak się jest w domu to po takiej kupce można umyć i tak często robimy (buziaka zawsze wodą i wacikiem), ale jak jedziemy 5 godzin autem to nie wyobrażam sobie rozkładać się z pudełkiem z wodą i wielorazowymi ściereczkami i myć pupki :DJa też go widziałam . No co do chusteczek to mnie pediatra i alergolog bo mała na pupie tez ma chrostki mówili bym nie używała ich bo one nie są wcale takie cacy.Ze na wyjścia ok i wyjazdy ale w domu miska z wodą albo pod kran.
marcz89 napisał/a:
widzę że waga znów ruszyła
oj ruszyła :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki:
u nas ślicznie, ciepło i nie wieje nawet. Antek z teściową na spacerku, a ja się pakuję :D noo prawiee :Dco do pogody to u ans ciepło ale pada a małej otworzyłam okno jak śpi :ico_sorki:
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 1 gość