03 mar 2012, 23:24
ja ostatnio za kanałowe płaciłam 450zł były to 3 wiyty. 2 ze znieczuleniem, 3 bez. Ani razu nie bolaało
byliiśmy wczoraj na terapii i nie jestem zadowolona niestety. Raz,ze kobieta na podstawie samego wywiadu postawiła diagnozę. tak mniemam bo podjela sie od razu terapii a nam jakby nie sprecyzowąla ocb. Resztę diagnozy ma zrobic w trakcie terapii. Dwa nakaząła nam natychmiastowa rehabilitację mimo, ze ortopeda ją odroczył a z tego co wiem terapia integracji sensorycznej kłóci się z rehabilitacją tzn znosi korzysci wiec nie m sensu. Trzy na podstawie nie wiem czego orzekła, ze konieczna jest terapia słuchu. Do tego masaże w domu przy czym nie wiem jak to robic i ćwiczenia.
I teraz tak cena tego wszytskiego jest powalająca, nie wyrobimy na pewno. Jak powiedzielismy kobiece, ze my nie damy rady finnansowo to zrobila dziwna mine i powiedziala zebysmy spróbowali. Troche sie wkurzylam, bo skad ja mam nagle 1,5 tysiaca miesiecnie wytrzasnac? ale dobra, cena jedno. Z innej strony wyobraźciie sobie 4 latka, ktory nagle ma w tygodniu przynajmniej po godzinie - terapi si i rehabilitacji. 4 razy dziennie w domu terapie słuchu + raz w miesiacy 3 godziny w ośrodku, 3 razy dziennie masaże, ćwiczenia i kąpiele.A kiedy ma się bawić i normalnie roziwjac? tym bardziej ze do przedszkola moze chodzic tylko 3 dni w tygodniu przy takim układzie, na moje bardzo męczącym. Wszyscy mi radza robic diagnoze u innego terapeuty i porownac tylko to s akolejne koszty i j juz naprawde nie wiem co robic. no nie wpkuje Kuby w to wszystko, bo bez przesady to nie jest dzieco z autyzmem, ktore nie potrafi sie samo rowijac. Sama nie wiem co robic