Sto lat dla Solenizantek :ico_brawa_01:
biniu_s,
w te pierwsze wiosenne tygodnie to najwyzej pieluszke tetrowa klamerka na budke dopniesz jak slonko bedzie w czambo grzalo, albo parasolke jak masz. No i pamietaj ze latem lepiej nie plukac ubranek w plynie do plukania bo wtedy dziecka skora gorzej oddcyha i moga pojawic sie potowki.... a to jest zmora.
Ja kupie cos z filtrem ale dopiero w lato, do lata bede chronic po prostu przed promieniowaniem. Ja dla 9miesiecznej Nell mialam z apteki z Iwostin i byl super , w ogole lepiej zaopatrywac sie w apteczne produkty a nie drogeryjne, takie jest moje zdanie :ico_sorki: do doopki bede uzywac maki ziemiaczanej profilaktycznie a jak cos sie pojawi to mam sudokrem, bo do tej pory nieraz Nell potrzebuje. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A tak w ogole to mam refleksje :-D Niemowlak lezy i pachnie i dodatkowo ma przemywana doopke z 6 razy dziennie a mimo to chcecie kapac codziennie :-) A przedszkolak, upieprzony nieraz, pocacy sie juz, brudzacy to im odpuszczacie :ico_haha_01: Nie to zebym cos sie czepiala :ico_haha_01: kazdy robi jak chce, ja tez nie kapie codziennie ale niemowlaka tym bardziej nie. tu jest zalecana kapiel co 3-4 dzien i codzienne obmywanie dziecka mokra szmatka nasaczona czyms do mycia czego nie trzeba splukiwac, np oliwka (bez parafiny of korz) ;-)