u nas tez juz ledwo ledwo :-) tzn nogi zazwyczaj juz mu wystają,ale tez nie kładziemy go przy samej scianie bo on by przy wierzganiu głową walił :-)kurcze nie wiem ile ma dokladnie wzrostu ale ledwo miesci sie na przewijaku...
Maks 3 tygodnie temu ważył 4900 a wzrostu 57cm :ico_szoking: tylko że nie bardzo wierzę w ten wzrost bo by wychodziło że taki kurdupelek a właśnie on taki długi jest zwłaszcza nogi. Co do rozmiaru to 62 nosi, niektóre 68. Ale tak jak mówicie rozmiar rozmiarowi nierówny. Największe rzeczy ma hm.Marcinek 2 tyg temu mial 63 cm i 4500 kg,ale w rozmiar 62 spokojnie wchodzimy.
to Ty jak miałaś znieczulenie to Ci cewnik zakładali? Bo moja siostra rodzona i siostra cioteczna - obie miały cesarki i najgorzej wspominają zakładanie cewnika bo miały przed znieczuleniem zakładany i były złe że nie założyli cewnika jak już znieczulone były.Powiem Ci,ze ja tez czułam,tzn bólu nie ale czułąm jak mnei smarują jodyna,zakładają cewnik
to zaszalejecie :-D wiecie to żałosne to że w takiej kwocie dają rodzinne :ico_zly:dostaliśmy decyzję że przyznają Nam rodzinne całe 68zł a od listopada 77zł :-D
:ico_olaboga: ja nigdy nie miałam cewnika ale z Tomkiem byłam u nefrologa na takim badaniu że wsadzili mu cewnik do siusiaka i taką rurkę do tyłka :ico_olaboga: tragiczne to było badanie :ico_olaboga: :ico_placzek: przez ten cewnik wlewali mu płyn i sprawdzali pojemność i czucie pęcherza. Paweł nie poszedł ze mną bo twierdził że to moje wymysły i nie potrzebnie się zgadzam na takie rzeczy dziecku :ico_olaboga: a wieczór wcześniej musiałam mu zrobić lewatywę :ico_placzek: na samą myśl co te biedne dziecko przeżyło płakać mi się chce.babka tak na siedzaco mi "wyrwala" cewnik

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość