Nina odstaw wszystkie kremy i zmień kosmetyki do kapieli i pielęgnacji na jakiś emolient typu Emolium, Oilan, Oilatum, itp...
to są kosmetyki do atopowego zapalenia skóry i stosuje sie je w wielu przypadkach podrażnień, mi: w leczeniu ospy, rózyczki, wysypek na tle alergii itp
zmniejszają swędzenie i natłuszczają skórę odbudowujac warstwy lipidowe naskórka i są hipoalergiczne
albo kup w aptece krem w tubie F18 dla noworodków działa podobnie a jest tani i niezwykle szybko łagodzi podrażnienia skóry
ważne zeby był w tubie a nie w słoiczku bo w słoiczku jest rzadszy do stosowania na co dzień a ten z tuby jest bardziej skoncentrowany na takie nagłe przypadki
no właśnie stosowaliśmy Oilan i jest jeszcze gorzej. Pamiętam też o tym f18 ale nie mogę go dostać w białostockich aptekach. Muszę go chyba przez internet zamówić. I dzięki za radę, żeby kupować w tubce, będę pamiętać.
Ostatnio właśnie na NFZ czekaliśmy 2,5 miesiąca i plamy zniknęły jak poszliśmy . Następna wizyta to niby sie tak długo nie czeka, ale zobaczymy. Lekarka kazała mówić że mieliśmy przyjść jak wysypie i niby szybciej przyjmują. Najgorsze, że to nie wiadomo od czego i co odstawić .
no właśnie u nas było to samo. Jak się doczkaliśmy swojej "kolejki" to plama z czoła zniknęła. Dlatego jutro idę z Alanem prywatnie bo alergia pokarmowa to nie przelewki
Śliczne torciki naprawdę :ico_brawa_01:
Jak dla mnie jest ładny bo ja nawet takiego bym nie potrafiła zrobić. Ja umiem tylko jakieś owocowe placki piec, ciasteczka lub muffinki.A biszkopta w życiu nie piekłam jeszcze .
kobieto jak ty pieczesz tyle rzeczy to biszkopt dla Ciebie będzie prościzną. Ja tam za dużo ciast nie robię tak jak pisałam, tylko na jakieś okazje a potrafiłam biszkopt upiec, więc Ty też potrafisz :-).
W sumie to tymi zdjęciami tortów skusiłyście mnie do zrobienia czegoś fajnego :) może też się pobawię jak znajdę chwilę wolnego. Uwielbiam takie plastyczne zabawy, a tym bardziej jak da się je później zjeść :D