Może nasze dzieciaki coraz bardziej kumate i uczą sie wymuszać troszeczke,
mi też się tak wydaje. Wczoraj płacz straszny tak z niczego, chwilę wcześniej uśmiech na buzi. To mu daje cycka a on nie jeszcze większy płacz. Ale dałam mu na siłę bo już długo nie jadł i jak zjadł to znowu się uśmiechał :ico_olaboga:
A co tzn ze zmienia sie cykl z 3-4 h na 24 h? No nie zrozumialam troche :-)
właśnie wczoraj zaczęłam czytać książkę "uśnij wreszcie" jak chcecie mam w pdfie. No i tam napisane jest że dzieci 3-4 miesięczne zmieniają cykl. Wcześniej to wszystko się działo w 3-4h tzn zjadł pobawił się poszedł spać i to trwało tak właśnie około 3h a teraz tak już nie ma teraz ma cykl 24h już taki mądrzejszy to chodzi że już rytm całodniowy jest ale u Ciebie już jest. Po za tym niewiele dowiedziałam się z tej książki nie skończyłam całej jeszcze. Jedynie to że jeśli chcemy by dziecko ładnie spało w nocy ma samo zasnąć w nocy. Nie możemy bujać bo dziecko oczekuje od nas że będzie cały sen bujany, jeśli zaśnie przy cycku oczekuje że będzie całą noc miało cycka bo każdy człowiek budzi się ileś tam razy w nocy sprawdza że wszystko w porządku to zasypia od razu i nie zdaje sobie sprawy że się obudził a niemowle jak go usypiamy na rękach i się przebudzi na te 30 sekund to zobaczy że leży sam i się budzi. Tyle w teorii z praktyką gorzej :-D
Idę do pieca bo boję się że mi wygaśnie zaraz dopiszę./