Awatar użytkownika
Zulcia
4000 - letni staruszek

Złamana ręka

09 lis 2012, 15:27

Witam,moja córka we wtorek złamała kość promieniowa i łokciową w przedramieniu.Gips ma założony od dłoni az do pachy.W związku z tym mam kilka pytań-czy opuchlizna palców dłoni jest normalna i do kiedy będzie odczuwała ból?Ja nie miałam nigdy nic złamanego,więc nie bardzo wiem.Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

lilo

Re: Złamana ręka

09 lis 2012, 19:49

Zulcia nie bardzo pomogę niestety. Mój syna miał w tym roku złamaną rękę - kość była pęknięta, bez poważniejszych rzeczy, przemieszczeń itp - ale w ogóle mu nie spuchła.
Tylko go bolało, po założeniu gipsu praktycznie wcale już nie czuł bólu bo wcześniej głównie przy dotknięciu go bolała.

Awatar użytkownika
Zulcia
4000 - letni staruszek

11 lis 2012, 21:55

Bardzo dziękuję za odpowiedź...opuchlizna już zeszła,ale dopiero po wizycie na SOR i przecięciu gipsu,we wtorek mamy kontrolną wizytę u chirurga,rtg i dogipsowywanie przeciętego gipsu.
Dzięki Twojej odpowiedzi,a także lekarza wiem,że palce nie powinny puchnąć...za ciasno założyli jej gips.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

lilo

12 lis 2012, 11:31

Zulcia dobrze, że zainterweniowałaś :ico_sorki:

Zdrówka życzę :ico_sorki:

Katarynka100
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

19 lis 2012, 21:24

jak puchną to wracajcie do lekarza,może zbyt ścisło założyli gips.

Wróć do „Zdrowie dziecka”