ALeksandrowicz co do szkoły Tomek ma 7 lat i poszedł normalnie do 1 klasy. Nie było nawet opcji wcześniej. Nie nadaj się emocjonalnie intelektualnie też nie bo dopiero teraz zaczął głoskować. Na początku 1 klasy głoskował tylko sylaby dużo z nim ćwiczę i dopiero teraz głoskuje :ico_sorki: nie wyobrażam sobie go by zaczął rok temu szkołę. Rok temu nie potrafił przeczytać sylaby :ico_olaboga: on idzie swoim trybem mądry z niego chłopak ale dochodzi do wszystkiego w swoim czasie. No i straszny z niego gaduła i wiercipięta, w poprzednim roku i tym chodzę z nim na integrację sensoryczną super rzecz tylko droga na szczęście teraz chodzimy za darmo :ico_sorki: to go wycisza, bardziej się koncentruje itp. Do tego Tomek jest strasznie nie samodzielny ale to już moja wina w tym :ico_wstydzioch:
Dlatego uważam że ta reforma to kompletna głupota :ico_zly: :ico_zly: tak samo jak te cholerne gimnazja :ico_zly: :ico_zly: Zamiast zająć się ważnymi sprawami to wymyślają :ico_zly: :ico_zly:
Co do histerii on aniołkiem nigdy nie był. Histerie były i owszem na szczęście w miejscach publicznych rzadziej ale np nie wychodziłam z nim sama do sklepu czy gdzieś jak miał 3 lata lub mniej bo się kompletnie nie słuchał :ico_olaboga: zaczął mówić jako 3 latek a wcześniej przez to że nie mówil inaczej się go traktowało. Bo jak Jolka Ci wszystko mówi to uważasz że wszystko rozumie, a jak Ci dziecko nie mówi to wtedy masz więcej cierpliwości, wyrozumiałości. No i dlatego Tomek do tej pory to dla mnie taki duży dzidziuś :-D
Gosia a co do Jolki wiesz moja siostrzenica jest bardzo podobna do Twojej Jolki ( to ta ze zdjęcia co Kasia0308 pisała do was :-D ). Nie bez powodu jest bunt dwulatka i chyba każdy musi to przeżyć. I nie ma tu niczyjej winy. Jak taki urwis Tomek się uspokoił to każde dziecko się uspokoi :-D dobra lecę bo mnie pogania właśnie chce grać.