30 gru 2012, 20:01
My mamy butelki z aventu ( bo mają dużą pojemność ;)) a wczesniej mieliśmy z TT i obie firmy rewelacyjne :) co prawda młodemu chyba wszystko jedno, nawet ze szklanej by pił byleby coś lecialo :)
Co do kubkow niekapkow to mam i te z aventu i z TT ale Bobek zdecydowanie preferuje butle, ewentualnie mój kubek z herbatą pasuje :) muszę się przyjrzeć tym z lovi może na nie zaskoczy.
Mad co do tortu to na roczek zamawiam z tego względu że dla gości będzie duży tort a Borys dostanie miniaturke tortu to samodzielnego jedzenia :) Emilka też tak miała na roczek i miała niesamowitą zabawę :) zobacz sobie na moje wypieki. Jest tam naprawdę kilka tortow godnych polecenia :)
Gabi to teraz czekamy na zdjęcia z roczku :)
U nas dzisiejsza noc była najgorsza od prawie roku. Bobek poszedł spać o 20 ale budził się średnio co 30min. Wkońcu po północy było już po spaniu. Najpierw lekko marudzil a potem jak zaczął wyć to nieszlo go uspokoić. Nosilismy na rękach, bujalam, nic nie pomagało. Wkońcu o 2 włączyłam mu bajki i siedział i oglądał do 5.30. Był tak strasznie zmęczony a nie mógł zasnąć. Co wyłączyłam bajki to się darl. Wkoncu przed 6 Paweł zszedł do auta i przyniósł mi wózek i jakimś cudem Bobek zasnął po 6. Obudził się o 8 ale jeszcze udało mi się go uspac do 10.30.
I to wcale nie przez infekcję. Ja nie wiem jak ja ostatnio patrzyłam na te jego zęby ale dopiero dzisiejszej nocy wylazla mu pierwsza górna jedynka.
Nie wiem wasze dzieci też mają takie duże zęby?? Mam wrażenie że ta jedynka co wylazla jest prze ogromna.
No i została jeszcze jedna... teraz zanim Bobek poszedł spać zaaplikowalam mu viburcol, ibum, wysmarowalam dziasla zelem i mam nadzieję że przespi przynajmniej część nocy spokojnie