Awatar użytkownika
aneta11
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

Re: Letnie dzieciaczki 2012

02 paź 2013, 18:52

Kasiala a to nie wiedziałam :ico_wstydzioch:

Qanchita aj to ja źle zrozumialam :ico_wstydzioch: :-D szykowac sie spac?? ja dopiero zaczynam o 21 tak dziewczyny chodzą mi spac czasem po 22 albo i później :ico_olaboga:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 paź 2013, 19:06

u nas katar tez juz jest 2 tygodnie i przez to nie chodzi do zlobka i do tego przyplatała sie jelitowka ale juz dzis jest dobrze bo kupsko tylko 3 razy a zuzka 2

Awatar użytkownika
aneta11
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

02 paź 2013, 19:44

u nas jak na razie nie ma chorobiska pfu pfu żeby nie zapeszyć,ale za to tamta jesień i zima dała mi w kość :ico_placzek:

Bardzo pilnuje dziewczynki teraz no i podaje tran zalecił mi pediatra :-)

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

02 paź 2013, 20:44

u nas tez wciaz katar i tez woda z nosa.dodatkowo znowu od sliny ma podraznione tym razem bródkę ;/

Awatar użytkownika
Qanchita

02 paź 2013, 22:36

szykowac sie spac?? ja dopiero zaczynam o 21 tak dziewczyny chodzą mi spac czasem po 22 albo i później :ico_olaboga:
Heh...no długo mi szło szykowanie :ico_oczko: Obiad na jutro gotowałam...ale teraz już mykam bo o 4:40 pobudka :ico_zly:
Na co dzień też siedzę do 1 w nocy :ico_oczko:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

02 paź 2013, 23:03

hej u nas ząbkujemy...Marysi wychodzą cztery czwórki na raz, noce to masakra. dalam jej paracetamol dzisiaj zeby cos sie przespac. co do ciuchów to....kolezanka mojej szwagierki czyści szafy i od kilku dni przynosi mi siatami ubrania w rozmiarze 92-110 - wszystko markowe typu Wójcik, czesto wygladaja jak nie uzywane. Ja sama tez chodze do lumpexu ale rzadko bo nie ma kasy nadal:( Marysia już biega jak stary- szybko sie rozwinela pod tym wzgledem, niestety slabo jej idzie mowa. Ciesze sie bo chetnie siedzi na nocniku, pokazuje jak zesika sie w pieluche i czasami jak sie jej chce sikac- jak zdazymy to wysika sie lub zrobi kupke na nocnik. mam probkem z piciem i jedzeniem....... nie potrafi trzymac niekapka, butelki, sztuccy i jesc sama. Paluszkami radzi sobie super ale wspomagaczami kiepsko.....

Awatar użytkownika
Madleine

02 paź 2013, 23:13

Mamusia28 ,ale na jedzenie sztuccami jeszcze Marysia ma kupe czasu.U mnie Marcinek tylko rączkami je.Najpierw musi w taki sposob nauczyc się nimi operować więc spokojnie.
Na trzymanie butelki tez przyjdzie czas.Marcine w lipcu sie nauczył,ale wiadomo,że każde dziecko inaczej.

My nie nocnikujemy.Po Marcinku nawet nie widak jak kupe robi wiec uwazam,ze jeszcze nie pora.

Awatar użytkownika
aneta11
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 paź 2013, 10:15

hejka :)
Qanchita długo siedzisz :-) ja to o 23 jak sie położe to od razu usypiam ;-) w sumie my wstajemy po 9 :-D :-D

Mamusia28 ajj to ząbkowanie najgorsze ... ooo na nocniku to dobrze czym szybciej tym lepiej :-D na sztućce jeszcze za wczesno.A jesli o mowe chodzi to jeszcze ma czas .Mojej kuzynki synek skonczyl 2 latka w lipcu i jeszcze nie mowil dobrze :ico_sorki: ja nie mogłam go za nic zrozumiec.A moja starsza corka ma lekko mowe od samego poczatku zobaczymy jak to bedzie z Kasia :-)

Kasia to jak jej dam parówke czy bułke to ona woli sama jesc paluszkami :-D niekapka nauczyła sie trzymac bo widzi jak Maja czasem pije z niego i butelke tez zaczyna sama trzymac :-)

Czas na kawusie :ico_kawusia: dzis pobudka byla chwile przed 9 :ico_wstydzioch: :-D

Awatar użytkownika
Madleine

03 paź 2013, 10:24

Dokładnie - wiec Mamusia28 spokojnie.
Zamartwiasz sie na zapas.Dzieci w tym wieku mowią pojedyncze wyrazy i to typu mama,tata ,daj,nie ,tak i to i tak nie zawsze.
Syn od mojego kolegii zaczal mowic jak mial 3 lata i lekarze stwierdzili,ze jest ok.Niczego nie przyspieszać.Każde dziecko ma swoj czas.
A co do sztucow to zazwyczaj ok 2 roku zycia dzieci powolutku zaczynają tak jeść.

Nasze dzieciaczki są jeszcze malutkie i mają mnostwo czasu na zdobycia takich umiejetnosci.

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

03 paź 2013, 10:30

hejoł :)

Kaja dopiero teraz zaczyna chodzic sama ale to też jeszcze nie tak ze isę puszcza i idzie tylko odrywa rękę od łóżka i parę kroczków. Je widelczykiem ale to tylko ziemniaki lubi naleśniki czy parówkę zupy łyżką nie umie a co do mowy to pięknie, świadomie mówi mama, tata, dada (dziadzia) baba i da (dać) ta (tak) ne (nie) hopa (piłka) i jeszcze mnóstwo tego rodzaju właśnie

Ja chodze spać uwaga... wczoraj np o 21:50 już spałam :-ocy bo gdy dostaje ataku kaszlu to często kupa przy i wstasję koło 8 i póki chora to w nocy pobudka na przebieranie kupy bo jak chora i dostaje ataku kaszlu to jej kupka wychodzi też a kupy wciąż ma takie rzadkie że wystarczy pruknięcie i jest z kupą :ico_chory:

Co do ubrań to ja mam mnóstwo bo M siostrze córce i po moej siostrze córce ale teraz bede je oddawać mojej siostrze bo zaciążyła :ico_brawa_01: więc piwnica mi się zwolni :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”