AlicjazkrainyOz
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Re: Pękające naczynka

30 sie 2015, 15:05

laser zamyka naczynka, ale sam zabieg jest bolesny i oczywiście bądź przygotowana że będą Ci wyskakiwały nowe. Laser opłaca się na twarz, mój kolega miał od popękanych naczynek czerwony nos i wyglądało to okropnie. Po laserze zupełnie inna twarz. Na nogi ja z kolei smaruję żelem galvenox soft. U mnie pajączki się po nim zmniejszyły. Sam żel jest trochę lepki i chwilę trzeba zaczekać żeby się wchłonął, ale za to ładnie pachnie.

EkspertDiosminex
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

30 sie 2015, 23:27

Dla osób z syndromem ciężkich nóg i ze skórą skłonną do pajączków naczyniowych i rozszerzonych lub kruchych naczynek lekarze polecają żel Diosminex Ulga. Żel ten zmniejsza uczucie zmęczenia, napięcia i ciężkości nóg, a także pielęgnuje skórę, poprawia jej estetykę i wygląd.

Dessi
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

02 wrz 2015, 15:28

Możesz stosować jakieś kremy, trochę pomagają. Najlepiej jednak wiadomo zabiegi w spa. Ja bardzo często odwiedzam ustkę bo mam tam znajomych i jak nocuję w tym hotelu Grand Lubicz to wtedy zawsze korzystam z zabiegów w tamtejszym spa. Nogi jak nie te. Zero pajączków, przynajmniej są mało widoczne. Mogłabym tam mieszkać ;)

obrun
Mistrz pióra
Mistrz pióra

07 wrz 2015, 11:36

Najlepiej się wybrać do dermatologa

Slowianka
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

08 wrz 2015, 12:30

Teraz jest tak rozwinięta kosmetologia, że naprawdę warto w razie potrzeby zrobić sobie kurację w profesjonalnym gabinecie kosmetycznym. Trzeba jeszcze oczywiście do tego używać dobrych kosmetyków do codziennej pielęgnacji. Mi kosmetyczka poleciła naturalne kosmetyki organicseries, super współgrają z moja cerą, a też mam z nią problemy. Wiem, że w asortymencie mają również kremy do cery naczyniowej, może warto wypróbować w Twojej sytuacji.

Awatar użytkownika
GrotaBryza
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

10 wrz 2015, 10:08

Zgadzam sie i w tym przypadku również wybrałabym się do dermatologa aby ocenił w jakiej kondycji znajduje się moja skóra oraz czy zabieg laserowego zamykania naczynek jest dla mnie wskazany,od tego należy zacząć.

Awatar użytkownika
martynkaka
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 wrz 2015, 11:43

Ja już się z moimi naczynkami pogodziłam. Używam po prostu dobrze kryjącego podkładu i jakoś z tym żyję :)

mycha87
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

28 wrz 2015, 14:02

Ja bym bardziej optowała za zabiegiem w Klinice, która oferuje zabiegi medycyny estetycznej, jest taki zabieg, jak zamykanie naczynek, zobaczcie sobie tutaj: http://www.klinikasfera.pl/zamykanie-naczynek :)

mozecoswiem
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

05 paź 2015, 23:18

Na pajączki jest wiele specyfików. Ważne też jest staranne pielęgnowanie nóg, gdy one się pojawią. Ostatecznością zawsze jest wizyta u lekarza. Możesz ewentualnie spróbować żelu obkurczającego naczynka, ewentualnie jakiś suplementów może. Więcej na temat pielęgnacji pajączków możesz przeczytać tutaj. Jeśli nic nie pomaga, to chyba wizyta u lekarza jest jedyną opcją. Dodatkowo, jeśli pajączki pomimo stosowania jakiś preparatów nie znikną, to obowiązkowo trzeba pójść do lekarza, żeby się potem nie przerodziły w żylaki.

Lagenko
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

07 paź 2015, 13:21

Tutaj również jestem zdania,że wskazana byłaby wizyta u specjalisty lub w dobrym studiu kosmetycznym. Co do samej pielęgnacji,to wypróbuj kremu do twarzy z dodatkiem kolagenu,na pewno nie zaszkodzi,a może tylko pomóc.

Wróć do „Moda, makijaż i fryzury”