nawysokichobcasach
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

Re: Stosujecie balsam do suchej skóry?

22 cze 2017, 10:46

polecam balsamy i kremy emolium. na noc do kremu emolium dodaje kilka kropli kwasu hialuronowego i nakladam te mieszanke na twarz. swietnie nawilza i wygladza :)

paulinasowa
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

23 cze 2017, 09:29

Tak, stosuję, ponieważ mam bardzo suchą skórę. Ostatnio czytałam ciekawy artykuł na blogu apteki Melissa o domowych sposobach, więc zachęcam Cię do przeczytania :) Na pewno znajdziesz przydatne informacje.

luuska
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

29 cze 2017, 11:36

ja jestem wierna serii kozie mleko - różne firmy wypuszczają produkty na bazie koziego mleka, to już kwestia wypróbowania jaka firma nam najbardziej spasuje. ale świetnie nawilża i utrzymuje się ten efekt przez długi czas

bazylka19
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

02 lip 2017, 17:45

Stosuję wyłącznie balsamy przeznaczone do wymagającej, suchej, a nawet atopowej skóry. Niestety, większość tego typu kosmetyków jest "ciężka" i zostawia po sobie tłustą warstwę, kiepsko się wchłania, a latem jest już w ogóle tragedia. Spróbujcie balsamu z jagodami goji Derma Plus. Kosmetyk naturalny, szybko się wchłania, ma lekką konsystencję i przede wszystkim bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę.

Wonderfulangel
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

04 lip 2017, 10:35

Na mnie balsamy nie działają jakoś ekstra, natomiast znajoma poleciła mi wodę srebrna firmy NaturaMedica , zaczęłam używać do codziennej pielęgnacji ,nie wierzyłam że to w jakiś sposób wpłynie na moja cerę.. po paru dniach stosowania widzę efekty skóra się nie przesusza i jest lepiej dlatego z czystym sumieniem mogę polecić ten produkt :)

Awatar użytkownika
rurkaZkremem
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

04 lip 2017, 12:34

Ja zawsze kupuję inny balsam w Rossmannie. Jakoś jeszcze nie trafiłam na taki, który by mi do końca odpowiadał. Często są za tłuste albo zapach mi nie za bardzo pasuje.

Lagenko
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

20 lip 2017, 11:09

Niemna się czemu dziwić, w tego typu drogeriach znajdziesz jedynie kosmetyki budżetowe z parabenami, więc i masło do ciała będzie średniej jakości. Jeżeli zależy Ci na skutecznym nawilżeniu, polecam stosować kosmetyki Colway na bazie naturalnego kolagenu, nawilża skórę i nadaje jej odpowiedniego kolorytu.

olaaa
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

06 paź 2017, 15:36

Balsamy tez sa bardzo dobre, dobrze nawilzaja.

https://www.naturalspharm.com/

veryAnka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 paź 2017, 22:36

Ja mam skórę, która jest nie tylko sucha, ale wręcz przesuszona po lecie. Zwykłe balsamy niewiele dawały, dopiero mi koleżanka poleciła taką maść natłuszczającą z firmy swederm, którą jej z kolei poleciła kosmetyczka, bo miała problem z łokciami i kolanami i dopiero ta maść mi zaczęła pomagać. Stosuję w sumie od niedawna, ale efekty zauważyłam szybko. Maść się nazywa Hudsalva i jest bardzo przyjemna w aplikacji. :)

Coolka
maniakogadacz
maniakogadacz

17 gru 2017, 00:05

Też używam HudSalva. Mimo tego, że jest dość tłusta to przyjemnie sie ją wsmarowuje i ładnie chłonie. Teraz na stronie Swederm można ją zamówić pojedynczo z rabatem 20%, albo w pakiecie 3 sztuk. Jakbyś chciała uzupełnić to kod rabatowy BN2017 na cały asortyment daje rabat. Idealnie przed świętami :) https://naturmedicin.pl/produkt/swederm-hudsalva/

Wróć do „Moda, makijaż i fryzury”