01 kwie 2007, 18:03
mama zuzi w czasie ciąży macica pod wpływem wzrostu płodu powiększa się i w związku z tym możesz odczuwać delikatne pobolewania i napinanie brzucha. Jednak pojawienie się jakichkolwiek skurczów lub bólu brzucha musisz skonsultować ze swoim lekarzem prowadzącym ciążę. Mogą to być pierwsze symptomy zagrożenia ciąży. Zresztą takie półgodzinne skurcze to troszkę za wcześnie, wiem że w ostatnich tygodniach ciąży mogą występować tzw. skurcze Braxtona-Hicksa, trwające nawet do 30 minut. Mogą one przypominać skurcze porodowe, ale polegają jedynie na napinaniu się macicy i nie są w stanie rozpocząć akcji porodowej. Najlepiej poczekaj aby sprawdzić czy sytuacja się powtórzy i skontaktuj się z lekarzem.
Ja wczoraj pomyłam całe szkliwo, a jutro piorę firanki i powoli umyję okna, mój mąż miał je umyć, ale on pracuje od 9 do 19 więc kiedy ma to zrobić, a ja sobie jakoś powoli poradzę. Zresztą tyle rzeczy jest jeszcze do zrobienia przed świętami :ico_prasowanko: :ico_pranko: :ico_odkurzanie: Miłego niedzielnego wieczorku