10 kwie 2007, 14:37
Witam:))) Wczoraj wieczorem wróciłam ze wsi, od rodziców. Fajnie było, tak odpocząć na łonie natury. Na wsi jakoś te święta wyglądają inaczej, bardziej uroczyściej. Święta w mieście nie wyglądałyby tak samo. Przyjechałam pojedzona, przytyłam. Tak czytam i dochodzę do wniosku, że wszystkie jesteście takie szczuplutkie, ewasiek ty to naprawdę stoisz na pierwszym miejscu aby w 19 tyg ważyć 2kg mniej niż przed ciążą:) też tak bym chciała:)a tu niestety mnie się tyje. Ja przed ciążą ważyłam 64kg i przytyłam 6kg. Moja mama przytyła ze mną aż 30kg ale szybko zrzuciła. Staram się aby nie powtórzyć tego wyniku, ale wiecie same, że trudno kontrolować przyrost swojej wagi w naszym stanie.
Wszyscy z rodziny pytali się o płeć, a ja jeszcze nie wiem. Już się nie mogę doczekać, 27 kwietnia, mam nadzieję, wszystko się rozwiąże. Chociaż wszyscy mówią że wyglądam na chłopca, ale ja czuję, że będzie dziewczynka.
Agnieszka ja już odczuwam ruchy od 17 tyg jak na pierwszą ciażę to wcześnie, są to takie delikatne puknięcia od środka, ale są takie delikatne, że w nocy mnie nie budzą. Z tymi latkami to mnie zaskoczyłaś:) 24 i podwójna mamusia:) ale jest dużo plusów takiej sytuacji, ważne jest aby czuć się szczęśliwą i spełnioną, a z tego co piszesz tak właśnie się czujesz:)
Mama Zuzi jakiej firmy te wkładki laktacyjne kupiłaś? Ile kosztują takie wkładki? Na jak długo starczają? do samego końca? czy trzeba wymieniać co jakiś czas?
Paulina a espunisan nie zaszkodzi dzidziusiowi? i rzeczywiście nie ma po nim wzdęć?
Ja też czytałam że w pierwszych tygodniach ciąży należy karmić tylko piersią aby dzidziuś nauczył się ssać, ale póżniej trzeba go stopniowo przyzwyczajać do butelki np podawać herbatkę koperkową aby też nauczył się pić z butelki bo po 3 miesiącu, dzieci bardzo trudno nauczyć picia z butli, taka mama jest później uwiązana, nie może nigdzie wyjść. Ja postanowiłam że kupię laktator i od czasu do czasu mój mąż bedzie podawał pokarm z butli aby dzidziuś się przyzwyczaił: 1) do butli, 2) ze od tatusia też można dostać jedzonko, nie tylko mamusia do tego służy:) ale tak dopiero od 2 miesiąca.