Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2007, 10:58

Zobaczymy jak to będzie. Na siłę niczego szukać nie będę, a jak samo wpadnie, to będę się martwić później :ico_oczko: A co do natury domatorki - tej nie mam na pewno. Nawet teraz z Jagusią wciąż w drodze jesteśmy między babcią, ciociami, znajomymi itd... Nie poradziłabym sobie z macierzyństwem do czterech ścian ograniczonym :ico_noniewiem: Widać zresztą, że Jagódka po mamusi towarzyskie upodobania odziedziczyła i jak tylko we fotelik do samochodu ją pakuję to bananek z buzi nie znika :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

18 kwie 2007, 12:06

Nie poradziłabym sobie z macierzyństwem do czterech ścian ograniczonym :ico_noniewiem: :ico_haha_02:
Ja nie takie macierzyństwo miałam na myśli żeby zamknąć się z dzieckiem w czterech ścianach i odseparować od ludzi haha... ale zamiast do cioteczek, koleżanek czy innych znajomych wolę pobawić się z Oscarkiem w domku lub połazić po parku czy przejść się nad morze. Osky nie czuje się za dobrze jak za długo jest w obcym miejscu.

A tak swoją drogą, to ciekawe czy podobałaby mu się jazda samochodem.. Niestety nie mamy auta i nie mam jak sprawdzić :-/

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2007, 12:55

majorowa to kiedyś musisz z jakiejś okazji skorzystać. To jest niesamowite jak niemowlaki reagują na jazdę samochodem - dopóki auto jedzie, Jagusia zadowolona cała, krajobrazy podziwia, a wystarczy, ze światła nas na chwilę zatrzymają i już krzyk :ico_oczko: W ogóle to Mała wie co dobre. Bo my z mężem mamy 2 samochody i on do tej pory brał dużego Rovera, a ja małym seicento jeździłam, ale Jagusia nie przepada za tym mniejszym, w który mogłam ledwo ja spakować i nic więcej, więc sie z M. wymieniliśmy. Wie skubana co dobre :ico_oczko:

A u nas dziś fatalna pogoda, aż się nosa nie chce wyściubić z domku..chyba sobie spacer dziś odpuszczę...wywieje nas na tej wsi naszej :ico_noniewiem:

SANDRUSIA))
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2007, 13:00

eve.ok, hi hi u nas to samo z tym autkiem jak jedziemy to jest super Kubus gaworzy smieje sie a jak tylko sie zatrzymamy to placz jak zanow ruszymy to momentalnie cisza tak sie smiejemy z tego hi hi majorowa, Oskarek rosnie w oczach :ico_brawa_01: a na przejazdzke ciotka go zabierze jak wpadniemy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

18 kwie 2007, 13:50

U nas dzisiaj śliczna pogoda. Upał dosłownie. Właśnie wróciłam ze spaceru. Oscarek mnie lekko zdenerwował bo jak jechał w wózeczku to było fajnie, później wyciągnęłam go na chwilę, żeby sobie na słoneczku posiedział i też było okej no i zaczęło się jak go chciałam schować z powrotem... krzyk, płacz i musiałam go nieść do samego domu. Teraz śpi w wózku przed domem łobuz mały

Sandrusia a może jak nadal będzie tak pięknie to jak przyjedziecie to się do Howth albo do Bray wybierzemy. Wszyscy nie zmieścimy się do waszego autka ale możemy wsiąść w kolejkę i podjechać te 15 minut. Myślę, że nasze bobasy są już na tyle duże, że można je zabrać na taką wycieczkę. Co Ty na to?

SANDRUSIA))
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2007, 14:25

majorowa, SWIETNY POMYSL napisze do ciebie na gg a teraz uciekam bo ide do przacy na 3 godziki pracuje w tym tygodniu tylko bo mamka jest :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2007, 14:51

majorowa i sandrusia zazdroszczę wam tych ciotecznych spotkań :-) choć u nas w towarzystwie boćki sie rozkręciły strasznie - wszyscy chyba wzięli z nas przykład i brzuszków się wypukłych namnożyło, ze hej :ico_oczko:

A ja mam do was pytanie, a w szczególności do moni, bo wiem, ze brałam tabletki anty po porodzie. No właśnie ja biorę cerazette i pierwszą @ dostałam 7 tyg. po porodzie, a druga juz się 2,5 tyg. spóźnia. Niby na ulotce jako skutek uboczny jest wymieniony brak @, ale sie zastanawiam, czy któraś z was miała podobnie? Z wizytą u lekarza chcę się jeszcze wstrzymać, ale jak przy następnym cyklu nie będzie @ to się wybiorę...

Awatar użytkownika
arvona
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

18 kwie 2007, 19:28

czyzby strach przed kolejna ciaza? ja tez sie wlasnie tego obawiam ;/.. tyle ze ja biore zastrzyk wiec to raczej jest nie mozliwe ale i tak sie boje bo ostatnio mam mdlosci... no i moj pierwszy okres po ciazy trwal jeden dzien... wiec troche sie obawiam w koncu nie ma zadnej metody antykoncepcji ktora jest 100%
... jejku mam nadzieje ze poprostu panikuje i ze w ciazy nie jestem bo nie wiem jak sobie damy rade z drugim bobasem :|

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

18 kwie 2007, 19:38

Ja muszę również pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu bo prezerwatywa to lekko uciążliwe rozwiązanie. Jejku nawet sobie nie wyobrażam, że znowu mogłabym być w ciąży :-/

A tak apropo, to jakie macie odczucia związane z seksem po porodzie? jest lepiej gorzej a może tak samo? Ja na początku jakoś nie mogłam się zrelaksować ale teraz jest po prostu świetnie. Inaczej niż wcześniej, ale równie bosko :-)))

SANDRUSIA))
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 kwie 2007, 20:12

ja biore tabletki po pierwszych krwawilam non stop a jak zmienilam to juz ok bylo tez obawiam sie strasznie ciazy nastepnej a najgorsze jest to ze czasem zapominam o tych cholernych tabletkach i biore np godzine puzniej i tak uwazamy ale stach jest :ico_zly: a co do seksiku to my dopiero 2 razy :ico_wstydzioch: pierwszy byl super a drugi bolal mnie troszke jak bedzie za 3 razem zobaczymy hi hi

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”