Ja jestem za aborcja! Kobieta ma prawo do decyzji ...Prawo powinno sie zmienic i to jak najszybciej! Tyle kobiet zostaje okaleczonych w skutek nielegalnej aborcji, w nielegalnych gabinetach lekarskich gdzie trudno o higiene! Jeszcze raz podkreslam,ze kobieta ma prawo do podejmowania decyzji...
kiedyś nie zgodziłabym się z tym zdanie...ale ostatnio je zmieniłam...częsciowo....dokładnie po obejrzeniu pewnego programu, w którym ukazane były historie kobiet które dowiedziały się że ich dzieci będą bardzo chore, jedno z tych dzieci miało żyć tylko rok, a drugie nie miało kończyn , i zniekształcony uklad kostny...
Jedna z tych kobiet powiedziała, ze ludzie którzy nie przeszli przez takie piekło jak ona nie powinni się wypowiadać..
Dlatego powiem krótko nie jestem anoi za ani przeciw....nie potępiam kobiet które usuwają ciąże....gdy dowiedzą się ze życie ich dziecka będzie jednym wielkim cierpieniem....
Jedno jest pewne nie da sie jednoznacznie odpowiedziec nba to pytanie...to bardzo trudny temat...i wzbudza bardzo wiele emocji, jak widac po tym watku :ico_noniewiem: