pyry znam to okreslenia moja mama pochodzi z poznanskiego a u nas mowia ziemniaki lub kartofle :-D a ja jestem z mazowieckiego wojewosztwa :ico_haha_01:"poznańskie pyry "tak o tym mówią a nie wiem jak u Was ,
super ze wyszly :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:już usmażyłam dla Hani i od razu wsunęła jednego :ico_szoking: ale mówię wam pychotka :ico_wstydzioch:

poczęstuje potem jak będę resztę smażyć :ico_oczko: bo na razie to były tylko 2 po 1 dla nas na spróbowanie :ico_sorki:poczestuj nie badz zyla
teraz już wiem :-Dziemniaki i ser biały twarogowy
oki trzymam za slowo :-)poczęstuje potem jak będę resztę smażyć

- ojej :ico_chory:całą noc wymiotowała bidulka :ico_olaboga:
- to chyba od cisnienia,bo mnie tez glowa boli :ico_olaboga:Witam w piątkowy deszczowy dzień ,a od rana głowa mi pęka z bólu :ico_placzek:
- kurcze,zawsze cos :ico_olaboga:ale miałam odłożone pieniądze na pazurki i już ich nie mam
- to juz wiem co dzis na obiad,tez mam pomidorowke dla malego,a placuszka tez chetnie zje :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:obiedek gotuje zachcialo mi sie plackow ziemniaczanych najgorsze bylo to scieranie :-D
zupe mam od wczoraj dzieciom pomidorowke zrobilam zaraz mezus przyjdzie na obiad :-D
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Semrush [Bot] i 1 gość