małolata
Śmigam już bez trzymanki po forumku

01 maja 2007, 12:24

basiu, Jakuś coś niemrawy od tamtego momentu, kiedy pisałam, że nie kopie. Mały "wrzucił na luz" i teraz kopie, ale bardzo delikatnie. Woli wypychać pupsko i wiercić się :ico_haha_01:
justyna, a czy plecki bolą Cię codziennie, czy raz za czas? Pytam dlatego, bo mnie doskwiera taki ból tylko wtedy, gdy Kubek się niewygodnie ułoży :-D
Aniu, myślę że co do pampersów, to rozmiar 1 mi się nie przyda, bo Jakubek już ostatnim razem, jak byłam u gina, ważył więcej, niż powinien i myślę, że do porodu się nic nie zmieni :ico_wstydzioch:

Acha, ponieważ zamknęłam nareszcie 80-tkę (80 dni do porodu) i jestem na 79 dniu, tak więc...stawiam torcika i kawkę! W końcu zawsze jest jakiś powód do świętowania :ico_haha_01: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_kawusia: :ico_kawa: :ico_kawusia: :ico_kawa: :ico_kawusia: :ico_kawa: :ico_kawusia: :ico_kawa:

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2007, 12:25

Justynko, zaobserwuj po czym masz zgage! Ja juz wiem, ze mi cukier wywoluje i stwierdzilam, ze chwila przyjemnosci i godziny cierpienia, wiec nawet lodow nie jem! :ico_placzek: Bo potem niepotrzebnie cierpie! Zamiast to sobie talerz owockow robie i zeby dluzej trwalo, bo lakomczuch ze mnie to takie mrozone jem! To sobie mowie ze jak lody, a zgagi po nich nie mam! :ico_ciezarowka:
Moja malusia tez szaleje! Juz stwierdzilam, ze chyba innych dzieci zmajsterkowac nie potrafie! No coz sa takie jak mama, usiedziec nie moga! :ico_szoking:

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 maja 2007, 13:50

hello :ico_buziaczki_big:
witamy nowa kolezanke na forum :ico_haha_01:
a mój maluch znowu dzis szaleje w brzuszku, aniu my to chyba jakies łobuziaki w brzuszku mamy, :ico_smiechbig: tylko ze mój w dzien szaleje a twoja w nocy :ico_smiechbig:
małolatka gratuluje i dziekuje za torcik :-D
a widze ze wy tez juz szalejecie z zakupkami :-D fajnie sie tak kupuje takie drobiazgi dla maluszków :-D

zabolotek
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

01 maja 2007, 13:56

Witam nowa Lipcoweczke :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Anulaf ale ja tylko podalam przyklad ciuchow jakie mozna spotkac :ico_brawa_01:
Jest ich duuzo zwlaszcza firmy materace :-D :-D
Nie wiem jak u Was ale w Lipnie slonecznie ale strasznie wieje!!!! brrrr

joanna1111
Trzy tysiące lat minęło...

01 maja 2007, 15:04

Czesc to znowu ja. :ico_haha_02: Cos widze ze przez to wolne to sie ociagamy z pisaniem :-)
Zapalka pewno odsypia po takiej nocce :-D
Moja tez szaleje.Zaczyna gdzies od poludnia az do poznej nocy a potem tylko spi.W nocy jak sie obroce nie po jej mysli to tez wierzga.
Anulaf ja tez bym juz chciala lipiec.
Musze Wam sie przyznac ze wczoraj popoludniu cos mnie naszla deprecha.Nie wiem jak i od czego az do dzisiaj. :ico_zly: Juz mi lepiej. :ico_haha_02: Poplakalam i wszystko gra. :ico_brawa_01: Jak mam taka depreche to zawsze mysle o Julce ze ona przeciez nie wie co sie ze mna dzieje i zmuszam sie do poprawy.Narazie pomaga. :ico_ciezarowka:
No to malolata impreza :ico_tort: Wszystkiego dobrego z okazji 79-tki :ico_tort:

barbapuppa

01 maja 2007, 15:08

Witajcie
serdecznie też witam naszą nową koleżankę zapałkę i zapraszam do częstszego klikania

Uleńko brzuszek fantastyczny, od naszego spotkania troszkę ci przybyło, ale u mnie to samo, wszyscy mi mówią, ża za 3 miesiące to będzie widać tylko mój brzuch, a mnie nie :ico_haha_01:

co do tematu ceratki o której pisałyście, to ja miałam przy Wiki, bo pomimo pampersów zdarza się czasami szczególnie na początku, że jeszcze niezbyt dobrze nam idzie w tym temacie i pieluszki zwyczajnie przeciekają, gdzieś tam boczkiem
ja kupiłam ceratkę pokrytą takim materiałem przypominającym cienki ręczniczek (razem 2 rzeczy zszyte) i wkładałam pod prześcieradło gdzieś na wysokości pupy na początku, to dzidzia cała na tym leży, bo przecież jest malutka
u nas to się świetnie sprawdzało w przypadku różnych wpadek (np. jak dziadkowie uczyli się zakładać pieluszki)

a co rozmiaru pieluszek, że się tak zazębiają wagowo, to wszystko zależy od wielkości dziecka, bo np. nasza Wiki używa 5 a moglaby wagowo spokojnie 4 lub 4,5 niestety są one np. za krótkie (obcieraly pachwinki)

a dziś z abnegano nie udało nam się jednak spotkać :ico_placzek: ale nic straconego, jeszcze do porodu trochę czasu, a i po porodzie z pociechami też będzie okazja

[ Dodano: 2007-05-01, 15:13 ]
stawiam kremóweczkę :ico_tort: i herbatkę :ico_kawa: bo mi dzis stuknela 90-ka :ico_brawa_01:

basik334
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

01 maja 2007, 15:30

:ico_spanko: A ja właśnie wstałam. Rzadko śpię w dzień, a dziś się zdarzyło...

Basiu, gratulacje! Asiu, nie martw się takie nastroje to norma, sama je miewam, o czym pisałam. Ja siedzę w domu i czekam na męża. Przez to spanko obiad zawaliłam! :ico_spanko:

barbapuppa

01 maja 2007, 15:41

basiu nie przejmuj się w koncu jesteś :ico_ciezarowka: mąż ci na pewno wybaczy

a ja mam w brzuchu cały czas małą rewolucję w nocy w dzień, nie ważna pora, maluch kopie aż spać nie mogę, a piszę, że od teraz powinno być trochę spokojniej, a mnie się wydaje, że mój maluch wydał wojnę wszystkim moim wnętrznościom i teraz się bez przerwy pojedynkuje (ciekawe kto kogo zmęczy i pokona, bo ja już wywiesiłam białą flagę i skapitulowałam)

małolata

01 maja 2007, 16:16

basiu, zazdroszczę rewolucji. Co do ruchliwości maleństwa, myślę że i u Ciebie nagle przestanie być tak aktywne, jak u nas :-)
Acha! I gratulacje z okazji 90-tki! Teraz to już tylko z górki :ico_brawa_01:

zabolotek
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

01 maja 2007, 18:00

Basiu gratulacje- 90-tka :-D :-D no nooooo.... :ico_brawa_01:
Asiu ja rowniez miewam smutne chwile :ico_placzek: a do tego przed nami
pelnia, ktora poteguje glod i wszystkie iracjonalne leki :ico_zly: :ico_zly:
Na nic zapewnienia brzydszej polowy: ze bedzie dobrze...damy rade.....

Co do ceratek pod przescieradlo to dobrze miec tak, lub tez cos podkladac
pod dziecko w czasie przebierania bo..... :ico_haha_01: dzieciaki sa
nieobliczalne :ico_haha_01: nawet te kilkudniowe :-D :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”