Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 maja 2007, 18:34

Jasnie Pani :), witaj w PL! kurcze, to ty następna w kolejce do porodu? :ico_oczko: !
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: kurcze, rzeczywiscie!!!! no to teraz zaczynam panikowac!!!

Delfinka masz ostraszacza huliganow pierwsza klasa. Lucy, ty tez powinnas takiego sobie sprawic :-D

Dzis nie mam czasu, jutro na dluzej wpadne

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2007, 19:15

hejka ja na chwile....
wczoraj mnie nie bylo, bo jak wspominalam pojechalismy na safari hihi bylo super... fotki beda wkrotce hihi poszalelismy troche... najlepsze byly zyrafy jak chodzily miedzy autami i zagladaly do srodka... sa takie slodkie... hihi po godzinie 15 min podrozy autem po parku dla zwierzat... mozna bylo zaparkowac i oddac sie innym atrakcjom hihi smieszna byla zagroda dla koz... jak tam weszlam z pudelkiem pokarmu to zostalam napadnieta przez cale stado,,, adas panikowal bo skakaly po mnie i po brzuchu... ale spoko... usmialam sie... hihi
bylismy tam ze znajomymi i ich blizniakami hihi
potem pojechalismy do nich wiec zanim wrocilismy bylo juz dosyc pozno... poszlam spac padnieta hihi
a dzis jakis taki dzien nijaki... padalo rano... czulismy sie z adasiem oboje strasznie bleeee hihi totalnie nie do zycia... a ja w ogole jakas podziebiona chyba... troche kaszle i gardlo drapie... bleeee
i nie wiem czym moge sie leczyc.... pije mleko z miodem... w aptece polecono mi strepsils i paracemtamol... ale na razie paracetamolu nie kupilam.... tabletki na gardlo mam nadzieje ze wystarcza...

a wybralismy sie dzis do mothecare hihi kupilam przewijak,termometr do pokoju,przybornik dla maluszka,przescieradelka,kocyk, i cos tam jeszcze hihi a w mamas and papas byla promocja na sliczne ubranko... na zime... hihi wiec tez wzielismy...
adas zaraz bedzie skladal komode hihi bo od piatku czasu nie bylo...
aha a od tych znajomych dostalismy wczoraj taka pozytywke na lozeczko... czy jak to sie zwie.... super..!!!

dziewczyny a co sadzicie o kosmetykach dla maluszka z aventu? bo ja zamierzam kupic ten plyn to ciala i wlosow , poza tym oliwke, ale chyba z johnsona bo innej nie widzialam ( mama mi dowiezie z bambino ) i sudocrem,., i mysle, ze tyle kosmetykow wystarczy co????

aha i czy sa tutaj gruszki do noska? w tym zestawie ktory zakupilam w mothecare jest taka malutka cos a la gruszka chyba... i nie wiem czy to bedzie ok??? czy taka wieksza na katarek tez potrezbuje???

i jeszzce pytanko gdzie moge znalezc pas na brzuch... chce zalozyc po porodzie... i nogdzie nie ma....

na razie tyle pytanek... zaczelam zakupki na calego i mam mase pytan i watpliwosci hihi
sorki ze was zadreczam....
pozdrawiam was i dzieki...
sorki ze nie odpisalam na zadne posty... ale nie mialam czasu przeczytac.... nadrobie obiecuje..
a teraz ide sie polozyc.... buziaki papa

julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum

07 maja 2007, 19:15

och jasnie pani to musisz koniecznie napisac czym ty taka zajeta jestes dzis :)

DELFINA
maniakogadacz
maniakogadacz

07 maja 2007, 19:32

Madziorka z gruszek do noska polecam szweckiej firmy frida, wiem,ze sa dostepne w Polsce ale warto kupic, bo inne nie oproznia noska tak dokladnie. Madziorkaa tak dokladnie, to nie wyglada to jak gruszka, samemu przez ustnik usuwa sie wydzieline z noska, moze brzmi to dosc nie apetycznie, ale jest sterylne, nic sie nam nie polknie przez przypadek :ico_haha_01:
Naprawde polecam, inne gruszki tego co nie usuna splnie do plucek dzidzi i infekcja gwarantowana.
uciekam bo mi maya pisac nie daje

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 maja 2007, 19:44

ja tylko na chwilkę korzystając z okazji, że moja mała wreszcie usnęła po wychlipaniu 60 ml mojego mleka i 50 ml sztucznego :ico_szoking:

Kasia powklejaj zdjecia swojej chałupki, bo ja tez musze baaardzo odsunąc w czasie zakup własnej, więc chociaz naciesze oczy twoją :-D

Jasnie Pani no to jak jestes nastepna w kolejce to ty pakuj torby do szpitala, hihi :ico_oczko: :-D

Julie wielkie brawa dla Nathanka :ico_brawa_01: moze moja Viki na tym sztucznym mleku tez tak będzie smigac w rozwoju...

martucha najlepiej napisz w planie porodu, żeby zaaplikowali twojemu męzowi cos na uspokojenie :ico_oczko: bo jak on tak reaguje tojeszcze nim się zajmą a ty będziesz sama sobie rodzić...

Gosia tak po tygodniu wolnego to chyba najgorzej do pracy śmigac :ico_olaboga: ale pomysl, że jeszcze 4 dni i weeekend :-D

Delfina super piesio, teraz masz dobrego obrońcę przed tymi angielskimi świrami :ico_brawa_01:

Lucy ty uwazaj na tego świra u ciebie na osiedlu :ico_olaboga:

Emilka ja podaję mojej Viki Aptamil (czy jakos tak), bo taki podawali jej w szpitalu. Jak na razie reaguje na niego dobrze, tzn. żadnych wysypek czy alergii. Tylko robi kupki na potege, czasami nawet po kazdym jedzonku :ico_olaboga:

A w jakiejś ksiązce wyczytałam, ze takie zrobione mleko w butelce mozna trzymać do 24h w lodówce :ico_szoking: Myslicie, że to mozliwe?? Na opakowaniu pisze ze maksymalnie 1h... I czy wyparzacie butelki po kazdym posiłku??

julie_377

07 maja 2007, 19:45

te fridy sa tez w uk w motherecare ...

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

07 maja 2007, 19:46

ja kupilam taka mala gruszke firmy NUK...przez przypadek,wiec nie wiem czy dobra,czy nie :-D madziorka ja widzialam kosmetyki SIMPLE w tesco,a pamietam ,ze delfinka pisala,ze szampon dobry,wiec ja chyba kupie oliwke z tej firmy ...na razie widzialam w zelu ,ale zwykla pewnie tez jest :-D choc sama nie wiem ,bo 6 czerwca bedzie moja mama,to moze lepiej bambino sie sprawdzi? sama nie wiem :-D co do tego pasa poporodowego sama jestem ciekawa gdzie go mozna w uk kupic? bo nigdzie nie widzialam :ico_noniewiem: a w polsce na allegro jest tego duzo....jak moja kumpela pytala poloznej ,to ona byla zdziwiona...wiec moze w uk nie maja :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-05-07, 19:50 ]
kasik powklejaj zdjecia malej :ico_sorki: :ico_sorki: PROSIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

julie_377

07 maja 2007, 20:25

kasik ja napoczatku przemywalam goraca gotowana woda butelki a raz na dobe sterylizowalam w tych specjalnych plynach a teraz to raz na tydzien sterylizuje :ico_noniewiem: ja jakos nie jestem zabardzo za trzymaniem dzieci pod kloszem bo znam przypadki ze gorzej zaszkodzilo sterylizowanie wszytskiego za kazdym razem niz wogole- moja kuzynka sterylizowala wszysciusienko nic sie nie uchowalo i dziecko dostalo takich aft na 2 tyg ze w szpitalu wyladowalo na kroplowce :ico_noniewiem: oczywiscie w miare rozsadku to wszytsko ... w koncu natura wie co robi:) takiemu malenstwu narazie zalewaj goraca woda

kaasiaa79

07 maja 2007, 21:57

no a tera, dowód na to jak was uwielbiam :-D oto najświeższe zdjęcia naszego gniazdka miłości :ico_haha_01:
to pierwszy przedpokój-klinkier
[img][img]http://quick.holdthatpic.com/images/85648.jpg[/img][/img]

to szafa w drugim przedpokoju, ten pierwszy jest malutki, zamontowana dziś
[img][img]http://quick.holdthatpic.com/images/85649.jpg[/img][/img]

to drzwi do łazienki, kolor wenge, szyba mleczna mat są naprzeciw tej szafy
[img][img]http://quick.holdthatpic.com/images/85676.jpg[/img][/img]

to nasza sypialnia, kolor czerwony, a takim sosnowym łozu-teraz widać tylko zagłówek, bo reszta jest w kartonach :ico_oczko: , to na tym łożu kuba będzie mnie błagał o sex :-D
[img][img]http://quick.holdthatpic.com/images/85677.jpg[/img][/img]

to pokój lenia, róż taki pudrowy
[img][img]http://quick.holdthatpic.com/images/85678.jpg[/img][/img]

tu jeszcze raz kuchnia, ale z innej perspektywy
[img][img]http://quick.holdthatpic.com/images/85697.jpg[/img][/img]

a tu przywiezione dziś meble, komplet wypoczynkowy do dużego pokoju, 2 sofy i fotel, tego fotela nie chcielismy, ale nie można bylo rozdzielic kompletu niestety
[img][img]http://quick.holdthatpic.com/images/85694.jpg[/img][/img]

[ Dodano: 2007-05-07, 22:10 ]
ufff, ale sie nawklejałam :ico_oczko:
Jasnie Pani trzeba spojrec prawdzie w oczy...jesteś następna :ico_oczko: ciekawe czy Łucja nie wywinie ci numerku i nie urodzi sie pięknym chłopcem :ico_haha_01:
Madziorka ja gruszki nie kupowałam, ale jak cos sie działo z lenki nosem to wkrapaiłam sól fizjologiczną i wszystko za chwilke wylatywało, do tej pory tak robię przy katarku. te pasy to tak jak Lucy pisze najlepiej na alegro kupić, ja tez kupiłam, ale po cc za bardzo nie mogłam nosić, a potem to juz było za późno :ico_oczko: ale koleżanki mają i są zadowolone, to tak ściska skóre brzucha, ze sie wygląda jak modelka :ico_oczko: ale za wczesnie tez nie można zakładać, pamiętaj :ico_noniewiem:
dobrze, ze cie te kozy nie zjadły :ico_oczko: czekamy na zdjęcia!
Julie i Lucy można teraz takie cuda sobie w mieszkaniu zrobić, ze hoho...tylko trzeba miec oczywiście kase :ico_olaboga: my tez wzieliśmy kredyt, ale rata zabierają z konta, więc tak jakoś sie nie odczuwa, no i co tu ukrywac, rodzice tez nam pomagają spłacać, jeden miesiąc my, jeden oni :ico_oczko: troszke niech wam maluchy podrosną, bo to naprawde duzo roboty jest przy mieszkaniu, a z takimi bąblami to same wiecie, ze sie niewiele zrobi....chociaż...Nathanek za rok pweni sam już bezie panele kładł w swoim pokoju :-D
Marta mój mąż wie, ze wystarczy ocieplić garaż i przeżyje tam zimę jak jeszcze raz coś odwali :ico_oczko: już postanowilaś co z pracą? idziesz na urlop?
Kasiulka az mi wstyd :ico_noniewiem: ale ja lenke zacełam karmic butelką tak koło 6 miesiąca i w życiu tej butli nie sterylizowałam, za pierwszym razem tylko wygotowałam, a do teraz płucze pod wodą z kranu :ico_noniewiem: no, ale lenka nie była takim maluszkiem jak zaczęła z butli jesć :ico_noniewiem:

dobra, mój post to gigant! :-D
dobrej nocki kochane mamuśki!

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

07 maja 2007, 22:24

....chociaż...Nathanek za rok pweni sam już bezie panele kładł w swoim pokoju :-D
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: ale sie usmialam :-D kasiaa bardzo ladnie...Lenki pokoj ma super kolor :ico_brawa_01: kuchnia sliczna i duzy pokoj :ico_brawa_01: i sypialnia nastrojowa ,w sam raz na dziki sex :-D

Wróć do „Pozostałe”