Dołączam się do pytania mery. Jak dajecie żółtko? Pamiętam coś o zatrzepywaniu zupy osobiście ugotowanej (jeszcze u mnie odpada). Riterka dawała na parze. Jest jakiś inny sposób??
Chloe - my poznaliśmy Lili płeć w 22 tyg. na USG 3 D - wcześneij ;lekarz nie chciał mówić bo pewny nie był teraz za jakieś 10-11 tyg. pojedziemy na 3D też nie mogę się doczekać żeby usłyszeć, że dzidzia jest zdrowa - oby...
Mery, spoko, chodziło mi o czapki etc... a wybrałam to bo widzę że Tobie ono się też podoba
ale co Wy, przecież jak się Witamince spóźnia okres nawet 3tyg to będzie w którym, najwyżej 7tym tyg ciąży, a pierwsze ruchy to najwyżej w 19tyg ciąży.... czasem zdarza sie że jest okres a jest się w ciąży więc do tamtych 7 dodaje 4, mamy 11tydz.... not possible
ja żółtko dałam w niedzielę łyżeczką z jajka na miękko - teraz nie podaję i nie będę póki co... pytałam lekarki ona powiedziała, że nie muszę i na to przyjdzie czas więc pewnie przyjdzie spróbuję jak Lila skończy 10m.
Sosna - ale są takie bąbelki - ja je miałam na począteczku z Lilą i teraz też - oczywiście to żadne takm potwierdzone naukowo - to wg mnie dzidzia "macha" do mamusi ... powinnam się już na leczenie zapisać??
Maritta, nie lecz się, taką inną właśnie Cię lubię a Ty przechodziłaś ospę? bo chyba u Ciebie byłoby to bardziej groźne.... a dzidzia zdrowa będzie....
[ Dodano: 2007-05-10 ]
co do żółtka to ja nie daję bo nie wiem jak , nawet jak Ritreka napisała..... bo ja to musiałabym ze trzy razy zobaczyć, taki talent ze mnie.. Ritrko, jak będizesz miec czas to nagrasz to dla NAS
Witaminko ja napisałam to nie w tym sensie że Ty w ciąży jesteś Tylko ja w swojej sytuacji na słowo ciąża zaczynam panikowac ( już nie chcę więcej dzieci) i gdybym miała jakiekolwiek objawy już bym robiła test .
Ja raz robiłam zupkę z żółtkiem. Rozmieszane zółtko powoli wlewac do gorącej zupki i cały czas miszac ( w jakiejś gazecie wyczytałam) Tomkowi smakowało