do gin. chodzę do przychodni panstwowej, ale tam jest usg z epoki..., natomiast mój gin. przyjmuje tez prywatnie i ma usg to nowoczesne z 3D i 4D.na marginesie dodam,ze w Radomiu są tylko dwa takie aparaty usg. a co do kosztów, mój gin. swoje pacjentki przyjmuje po taryfie ulgowej.ja np. płacę tylko 50zł, a normalnie badanie kosztuje 200zł
dziwczyny w szkole rodzenia poradzili mi zeby skserowac wszystkie ciazowe dok. bo przy porodzie w szpitalu zabieraja i lepiej dac im ksero i zastawic sobie orginaly aha i zeby wybrac juz sobie zoz w ktorym bedziemy szczepic malucha, w szpitalu beda chcieli tez adres ww. zozu, bo jak urodzimy to szpital powiadomi zoz i srodowiskowa przyjdzie po porodzie
zapraszam na kawke i małe
a mnie oddali wszystkie wyniki badań poprzednio, może teraz coś się zmieniło
a w szpitalu owszem pytają gdzie będziemy szczepić, wiec dobrze znać adresik przychodni, ale środowiskowa położna to nie przyjdzie, trzeba ją samodzielnie zawiadomić (można to zrobić nawet wcześniej przed porodem, podać przewidywany termin, kobietka daje wtedy nr telefonu i się dzwoni, jak wiesz kiedy wracasz do domku)
viola, jak masz takie możliwości, to 50zł to żadne pieniądze, a przynajmniej będziesz spokojna o panieneczkę
u mnie w Radomiu, to szpital powiadamia przychodnię i wciągu 2tyg. przychodzi połozna.nie trzeba jej samemu powiadamiać. a ok. 3tyg. zycia maleństwa przychodzi lekarz pediatra.bada maluszka, przepisuje vit.D3...
co do usg to może pod koniec tygodnia się wybiorę, jeszcze pomyślę.
a jak jest u was w szpitalu?wszystko musicie mieć swoje? tzn.kosmetyki dla dziecka, ubranka, rożek...?bo u nas swoje mamy pieluszki i ubranka dla dzidziusia, a kosmetyki typu chusteczki nawilżające, płyn do kąpieli, mydełko są. beciki i rożki też są szpitalne, chyba że któraś mama woli zawinąć w swój rożek.
no niby przychodzi i to kilka razy, zobaczyć jak tam maluszek się chowa, czy pepuszek się odbrze goi i jak tam z nami czy macica się dobrze obkurcza, ale musze się dowiedziec jak to jest u nas, bo ja mysłam ze to przychodzi ta położna co mi poród odbierała
[ Dodano: 2007-05-14, 13:33 ] a u nas wszytsko jest dla dzieciatka ubranka, pieluchy, kosmetyki wiec nic nie trzeba brac, tylko rzeczy dla siebie