Dla chłopaka to zawsze miałam imię dobrze, że mężowi się podoba bo inaczej by mi nic nie pasowało Jakub, i tu wszystkim podoba się skrót Kuba , a dziewczynka to troche to trwało, ale 2 tygodnie temu z siostrą usiadłyśmy i znalazłam Sofija -Zofja , bedzie zosia samosia .
Dziewczyny imię Katarzyna zanika, ludzie przestają nazywać dzieci tak.
Kasia3 pisze:Dziewczyny imię Katarzyna zanika, ludzie przestają nazywać dzieci tak.
A ja znam kilka małych Kaś 7-letnią, 3-letnią, 1,5-roczną... Więc w sumie nie jest źle, a dzięki temu, że niezbyt często tak dzieciom się daje na imię imię to się robi oryginalne A jak ja chodziłam do szkoły to zawsze oprócz mnie kilka Kasiek było w klasie
[ Dodano: 2007-05-15, 15:23 ] agniecha772 a Majka to chyba też nie jest typowo polskie imię?
Lilo dzięki, ja w szkole to miałam wiele Kaś i wiele było nazywanych dzieci tak w latach osiemdziesiątych.
Majka ja znłam jedną w szkole średniej od Mai, a jeszcze Majka Jeżowska, pamiętacie?
Znajomi miesiąc temu dali córeczce na imię Kasia.Jak ja chodziłam do podstawówki to większość dziewczyn miała na imię Kasia,Asia,Agnieszka,Ania,Magda,Marta,Sylwia,a chłopcy Tomek,Łukasz,Michał,Piotr.
[ Dodano: 2007-05-16, 17:07 ] A podoba Wam się imię Marcel?
Lalka, tak podoba się tym bardziej z sentymentu do pewnego Marcela - kolegi z Niemiec
U mnie Kasia i Kuba odpada - bo to KONIE teścia... sama jestem przeciwna, zeby nazywać zwierzęta imionami ludzi, ale nikt mnie nie słucha i nowy kucyk przez pół rodziny nazywany jest Ramzesem a druga połowa woła na niego Wacek ... hmmm
massumi pisze:U mnie Kasia i Kuba odpada - bo to KONIE teścia... sama jestem przeciwna, zeby nazywać zwierzęta imionami ludzi, ale nikt mnie nie słucha i nowy kucyk przez pół rodziny nazywany jest Ramzesem a druga połowa woła na niego Wacek ... hmmm
ja też jestem przeciwna ale czasami tak się przyjmnie ja miałam suczkę Stefcię, bo wydawało mi sie że nie jest to popularne imię u ludzi ale teraz znam już małe dziewczynki o tym imieniu