Awatar użytkownika
pestka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2007, 16:13

tak mi się wydawało, że już gdzieś widziałam temat o odparzeniach, grzebałam, grzebałam i nareszcie znalazłam :ico_sorki: przeczytałam i jutro zmykam z Piotrusiem do lekarza, oby nie było gorzej

Awatar użytkownika
pestka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 maja 2007, 16:49

Hekkate, a jak długo trwało zanim wygoiła się pupcia Danielkowi?

[ Dodano: 2007-05-15, 16:51 ]
czuję się paskudnie...czuję się winna, że mój synek musi się tak meczyć :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 maja 2007, 19:51

Hekkate, wiesz ja ci bardzo odradzam elokom na odparzenia zwłaszcza jeśli są mocne lub krwiste,Elokom to maść sterydowa i przenika do krwiobiegu i do kości.Używam tej maści u zuzi na AZS jest super ale naprawdę trzeba uważać ze sterydami.
Ja zawsze byłam zawiedziona sudokremem i alantanem i pudrami,mąkami za to zawsze jestem zadowolona z TORMENTIOLU,nawet jak Gabi po cewniku miała mocne odparzenia warg sromowych i wejścia do pochwy to tormentiol pomógł w 2-3 dni.Jest też niebezpieczny bo zawiera kwas borny lub borowy(tak i tak poprawnie),który przenika do krwiobiegu i w dużym stężeniu powoduje zatrucie organizmu a nawet śmierć ale to by trzeba było ciągle smarować i to duże partie ciała.Na pupę tylko gdy są odparzenia jest zupełnie bezpieczny i jaknajbardziej skuteczny.
uf :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 cze 2007, 19:18

dziewczyny - jak mały w pachwinach - ma taki biały kolor skóry i to mu schodzi - dla mnie to odparzenie - .... ale jak czytam .. to juz sama niewiem .. co na to???? tylko kapac? sudocrem? czy wystarczy bepanten ????pomózcie

Wróć do „Zdrowie dziecka”