Awatar użytkownika
Leatka
maniakogadacz
maniakogadacz

15 maja 2007, 21:45

ja nic nie słyszałam o przemywaniu oczek solą fizjologiczną :ico_szoking: myślałam że tylko wodą?

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

15 maja 2007, 22:15

leatko ja to sie w ogole nie znam he he,wiec moze mi sie cos pomylilo,ale nosek to napewno... :-D

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 maja 2007, 22:18

Leatka ale on śliczniutki. To będziesz miała dwa maleństwa w domku hehe. Ale fajnie jak dziecko z pieskiem sie wychowuje. Mam ndzieję, że mój piesek nie b,ędzie zazdrosny, bo jest strasznie rozpieszczony.

Lucy mówiłam, że b,ędzie dobrze. Mam nadzieję, że wymioty się nie powtórzą.

Madzia dobrze, że się odezwałaś bo już się zastanawiałam co z Tobą.

[ Dodano: 2007-05-15, 22:20 ]
Lucy dobrze mówisz. Sól fizjologiczna jest do premywania oczek. Do noska też ale nie wiem jak tego użyć??

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

15 maja 2007, 22:31

ale naklikałyście :ico_szoking:
Starałam się wszystko przeczytac, ale przyznaję się bez bicia że zrobiłam to dość pobieżnie bo już mnie spanko bierze.
Ja zrobiłam dziś część prania, potem poszłam na ćwiczenia do szkoły rodzenia a potem prosto do szwagierki na ploty i przed chwilą wróciłam. Jestem dziś bardzo zmęczona i ćiśnienie chyba jest niskie, a stopy to bolą mnie okrutnie, wogóle ostatnio szybciej się męczę. Ale co tam, dla maleństwa zniosę wszystko.
Jutro mam w planach wyprać kolejną porcję dzidziusiowych rzeczy, a może w przyszłym tygodniu wezmę się za prasowanie.
Oki to tyle na dziś odezwię się jutro.
Aha moja koleżanka w zeszły czwartek rodziła przez cięcie w prywatnej klinice z której nawet po 2 dobach od cięcia wypuszczają do domu, a ona biedna dalej tam jest bo córeczka dostała bardzo silnej żółtaczki. Biedna, mogę sobie wypbrazić przez co teraz przechodzi. Pocieszające jest że teraz bardzo dużo dzieci ma żółtaczkę po urodzeniu i miejmy nadzieję że szybko jej to minie.
Ale dość tych smutnych wieści życzę spokojnej nocki papa

lucy23

16 maja 2007, 00:27

asiula to rzeczywiscie smutne ;(oby nasze dzieciaczki nie mialy

Awatar użytkownika
agniecha772

16 maja 2007, 08:08

cześć dziewczyny,dzisiaj tak wcześnie rano tu zawitałam...bo byłam u mamy 3 dni i zapominałam jeść mojego magnezu i takie mnie kurcz jednej łydki bierze,że nie umiem uleżeć.A dzisiaj mnie tata zawieźie do męża, jeszcze po drodze pojedziemy po komode, bo trzeba Artueowi pomóc :ico_brawa_01: super i już dzisiaj zaczne robić pranie! O mamusi też dostałam 13 pieluszek zwykłych, i 2 duże ręczniki, może się przydadzą...
Leatka, cudowny piesek...

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 maja 2007, 08:51

Frydza jak zawsze kwitnąca na zdjęciach :ico_brawa_01:
Sól fizjologiczną mam w sprayu do noska, miśkowi oczka przeywałam wacikiem przegotowaną letnią wodą , ale prze te 5 lat może coś się zmieniło :ico_puknij:
Leatko maść majerankową używam jak mały ma katar - smaruję ją pod noskiem , nie wiedziałam że może służyć na kolki u takich malutkich dzieci.
A psiaczek śliczny..............

Dużo noworodków przechodzi żółtaczkę fizjologiczną, ale nie ma co się martwić na zapas.

Nie mogłam spać w nocy.Za oknem brzydka, deszczowa pogoda.Chyba sobie przeleżę ten dzień po kocykiem.

Miłego dnia dziewczyny

Awatar użytkownika
Leatka
maniakogadacz
maniakogadacz

16 maja 2007, 09:33

Dzieńdoberek!
U nas cały czas pada, ale wszystko dookoła ma tak intensywnie zielony kolor, że wprawia mnie w dobry nastrój, chyba wezmę się za porządki bo przez tą komunie strasznie sie rozleniwiłam hihi

[ Dodano: 2007-05-16, 09:36 ]
Ciekawe co z tą maścią? Siostry i ciocie mówiły że bardzo skuteczna, trzeba nią pomasować brzuszek a potem przytulić dzidziusia i delikatnie kołysać. Powiedziały że jak sie dzidziusiem za bardzo rusza to go bardziej boli. :ico_nienie:

Zbieram informacje od doświadczonych mam i dzielę się z wami :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 maja 2007, 09:40

Cześć dziewczynki!
Stęskniłam się za Wami, ale chciałam na maksa wykorzystać fakt, że mój kochany Braciszek jest u mnie. Właśnie pojechali z Mamcią :ico_placzek: do naszego rodzinnego domku, a w niedzielę K. wraca do uk :ico_placzek: .
Zobaczymy się znów dopiero pod koniec sierpnia, na chrzcinach naszego Maleństwa (K. będzie chrzestnym). Na pocieszenie mam TT, więc pędzę czytać co u Was.

lucy23

16 maja 2007, 09:43

u nas z rana najpier bylo pieknie,a teraz sie zachmurzylo i chyba bedzie lalo;(ale i tak mam super humor,bo wozek przed chwila przyszedl...jak go zloze do konca to zrobie fotke :ico_brawa_01: ale bardzo mi sie podoba :-D

[ Dodano: 2007-05-16, 09:44 ]
aniu :ico_pocieszyciel:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”