18 maja 2007, 14:04
karolas ale macie super, ze jedziecie nad morze!!! Też bym chciala, ale dla nas jest za daleko. My mieszkamy koło Katowic a nie mamy samochodu, to pociągiem byłaby męczarnia! Zeby tylko pogoda dopisała to wypoczniesz na maxa!!
Co do rybki z grila to ja podobnie jak MAgdzinka robię tylko najpierw wkładam do marynaty: sok z cytryny z czosnkiem solą, pieprzem i przyprawą do glia. Tak sobie siedzi ok godziny, a potem układam na folii i jeszcze troszkę tego sosiku wlewam do środka no i polewam oliwa z oliwek i zamykam folię, robi się szybko i jest super!!
magdzinka super że napisałaś jak odciagasz pokarm. A napisz mi gdzie kupujesz woreczki aventu, w sklepie czy na allegro? U nas w sklepie są tylko pojemniki, nie ma woreczków. A jak to robisz do woreczków? Czy worki się podłacza do laktatora czy przelewasz?? I jak długo możesz trzymać pokarm w woreczku??
mamciaKochana ale masz super że Twój mąż gotuje obiady!! Też bym tak chciała! Mimo że bardzo lubię gotować to czasem juz mi się nudzi.
Cukinia to takie warzywo, takie długie i zielone, ma w środku pestki. Trzeba najpierw obrać ze skórki i pokroić w plastry. I trzeba polać oliwą. A te paczuszki co daję na grila to do foli wkładam taki polany poliwa krążek cukinii(kilka sztuk do jednej paczuszki) do tego paprykę czerwoną w plasterkach, pieczarki surowe w plasterkach i wedle uznania ogórki kiszone, to posypuję przyprawami do grila, bazylią w kostce z knorra i wegetuję i daję na góre plasterki żółtego sera. To zamykam w tej paczuszce z folii i daję na grila. Nie wiem ile trwa dokładnie, nie pamiętam, po prostu trzeba sprawdzać, ale nie długo. Uwielbiam takie warzywka duszone. Można do tego chlebek też podpieczony na ruszcie, taki chrupiący. A do tego sałatka z pekińskiej kapusty i dip włoski do sałatek i kukurudza z puszki, pycha!!