Cześć dziewczyny
Mogę Wam jeszcze bardziej zamieszać w głowach
Otóz ja rodziłam w szpitalu na Wyspiańskiego. Tam również chodziłam do szkoły rodzenia. Szkołę rodzenia prowadzi 1 położna (bardzo sympatyczna), jest jedno spotkanie z pediatrą i jedno z ginekologiem, jest również zwiedzanie porodówki i sali dla noworodków. W sumie jest 10 spotkań. Spotkania odbywają się popołudniami w każdy dzień. Każde takie spotkanie jest podzielone na dwie części. Pierwsza z nich jest teoretyczna a następna to ćwiczenia i chwilka relaksu (bardzo przyjemna
). Całość kosztuje 150zł.
A co do porodu ...
Miałam swoją położną, która nie opóściła porodówki nawet na minutę jak rodziłam. Bardzo mi pomogła i jestem przekonana źe przy drugim dziecku też będę miała swoją położną. A szpital jest wyremontowany (standard taki jak w wojewódzkim). Są 2 i 3 osobowe sale z 1 łazienką na dwa pokoje. No i najważżniejsze, jest przekochany personel. Ja np. na samym początku miałam problemy z przystawieniem małej do piersi. W środku nocy bez żadnego dąsania się przychodziła położna i pomagała mi.
Także ja z czystym sumieniem mogę polecić akurat ten szpital.
A co do porodu rodzinnego to nie wiem jak jest w wojewódzkim ale tutaj akurat jest bezpłatny
A za Ciebie Asiula trzymam mocno kciuki bo widzę że już na końcóweczce jesteś