Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 maja 2007, 14:51

Kasik ja tam tym planem porodu sie nie przejmuje, bo wiem z zycia ze jak sobie cos zaplanujesz to zawsze jest inaczej :ico_olaboga:
a do kina idź chociaz, nie wierze, ze nie bedziesz caly czas myslala o małej, i wogole sie ne skupisz na filmie :ico_olaboga: bo to chyba normalne jest :ico_oczko:
Madziorka ja jedyne co wiem to , to ze ból porodowy jest okropny, a to czy ja je zrozumiem i co beda mi mowic to jakos sie nie przejmuje, bo wiem ze kobieta w takiej sytuacji instynktownie czuje co i jak, głowa do góry, ja tez sie martwie o malucha, ale nie dajmy sie zwariowac ( chociaz znając mnie to bede bliska paniki ), madziorek głowa do góry, Twoj Adas bedzie z Toba a to duzo daje :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2007, 15:09

kasik dzieki w imieniu swoim i pozostalych :ico_ciezarowka:
juz mi lepiej... hihi
damy rade!!!!!

adam tez mnie pociesza.. i jakos podejrzanie sam wyluzowany.... hihi
od wczorajszego maternity unit tour.... bo powiedzial, ze zobaczyl, ze tam sa polozne itd... a bal sie, za sam bedzie musial porod odbierac.... :ico_smiechbig:
taki dowcipnis z niego... zobaczymy czy to poczucie humoru nie opusci go podczas akcjii porodowej... hihi :-D

kasik idz do kina i wyluzuj sie na tyle na ile to mozliwe... :ico_haha_01: hihi korzystaj poki mamcia jest z wami.. bo potem moze byc ciezko wyjsc gdzies we dwojke.. a bedziesz miala tez okazje zatesknic do swojej kruszynki.. jakie to slodkie :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-05-28, 15:10 ]
martucha :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2007-05-28, 15:16 ]
zmykam pod prysznic i jedziemy to TOYS hihi tam tylko sa butelki dr browna 125 ml... bo wszedzie tylko tez duze.... hihi przy okazji moze cos jeszzce bedzie.... hihi

zycze milego bank holiday... hihi pomimo pogody... niech bedzie wesolo... :ico_buziaczki_big:

fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

28 maja 2007, 15:43

kochane ciezarowki :ico_oczko: :ico_haha_01: ja kobieta po porodzie ,chociaz nie naturalnym ale wszystkie bole czulam przez 18 godz potem juz nie:ico_oczko: moge wam tylko powiedziec tyle zebyscie nie panikowaly i sluchaly swego ciala co ono wam mowi i robily to.przeciez mamy to w genach...
a plan ,mozecie sobie cos tam nabazgrac jezeli to wam pomoze sie uspokoic.jak juz gdzies wczesniej pisalam, ja nie mialam planu.wszystko wyszlo w praniu.
.jak bym byla teraz w ciazy to moj plan wygladal by tak:po przyjezdzie do szpitala prosze odrazu o epidural najszybciej jak sie da :-D :ico_haha_01: i cesarke :ico_haha_01:

kasik a ty zasuwaj do kina,bo potem to jak babcia pojedzie to bida bedzie z wychodzeniem tylko we dwoje.a chyba nie ma osoby ktorej bardziej ufasz niz mama??a Vikusi nic nie bedzie nawet niezorientuje sie ze cie nie ma.
raz dwa do szafy wystroj sie i idzcie...bawcie sie dobrze

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2007, 16:06

jak bym byla teraz w ciazy to moj plan wygladal by tak:po przyjezdzie do szpitala prosze odrazu o epidural najszybciej jak sie da i cesarke
:-D :-D :-D fela u mnie ten sam plan porodu by byl :-D no, może zastnawiałabym się nad cesarką, ale epidural to na pewno :-D

a jak nastepnego dnia po porodzie przyszedł do mnie anastezjolog i sprawdzał kregosłup i rane po wbiciu to spytał mi sie jak tam wrazenia po znieczuleniu i ja mu na to, że Epidural ekstra i nastepnym razem poprosze go odrazu po przyjsciu do szpitala :-D

julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

28 maja 2007, 17:57

dziewczyny ja wogole szkoly rodzenia nie popieram tzn jako zabicie czasu i spotkanie towarzyskie cialo wie co ma robic a jak cos idzie nie tak to i tak nic nie pomoze... ja ani palnu nie mialam ani mnie nikt oddychac nie uczyl a poszlam i urodzilam w 3 godzinki wszystkiego bez znieczulenia
nasteppnym razem planuje podobnie hihi a jak cos nie tak to mnie na cesarke wezma i nic nie zrobie hihihihi ale mam nadzieje na podobny porod jak przy natusiu :ico_haha_01: i wiecie nawet chyba bym o epiduralu tak od razu nie pomyslala bo skoro tym razem bylo ok bez to nastepnym chyba bedzie jeszcze lepiej :ico_haha_01:
dobrze bedzie dziewczyny juz tak niedlugo zobaczycie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2007, 18:09

pocieszajace sa wasze wspomnienia z porodu... :-D
dzieki :ico_buziaczki_big:
adam juz znalazl stronke z filmami ... ogladal cesarke itd.. przejety na maxa.. ale coraz bardziej obeznany i czuje sie lepiej hihi

zakupilismy wlasnie butelki dr browna 240ml bo mniejszych nigdzie nie ma.... i czy takie nie sa za duze dla niemowlaka???
najwyzej bede na potem .. sama nie wiem :ico_olaboga:

i nie wiem czy mam kupic jakis sweterek czy bluze na spioszki....???? :ico_olaboga: bo ta pogoda jest straszna i nieprzewidywalna... jak jechalismy to w aucie pokazywalo 6 stopni na zewnatrz.. czy to mozliwe?????????????///
no i kupilam jeden sweterek dzis 0-3 miesieicy jakby co... a reszte potem jak juz bede znala plec
na razie mam same spioszki i body... w koncu lato stulecia ma byc czy nie???? choc nic na to nie wskazuje

kasik zdaj relacje z filmu ...

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 maja 2007, 18:32

Madziorka a w mothercare za butlami patrzyłas???? bo ja tam takie malusie dla mojego bzyka kupiłam :ico_brawa_01:
a porodem sie nie przejmuj, moj kochany to juz nie ma paznokci,a jeszcze nie rodze, ja to sie przejmuje porodem ale nie chodzi mi o mnie tylko o Jacolka :ico_smiechbig:
dziewczyny, a moze ja Go lepiej zostawie na korytarzu???? to juz nie jest smieszne :552:

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2007, 19:02

Madziorka ja mam butelki dla Vikusi co mają 260ml :-D i nie są za duże, bo przeciez to ty je trzymasz a nie dziecko :-D a na butelce jest podziałka, to mleczka czy piciu zrobisz dziecku np. 60 czy 90ml :-D
Moja Vikula wypija 150ml mleczka, czyli połowe butelki i ja jej podaje je cały czas w tych duzych butelkach. A nawet wg mnie to one dobre, bo przyszłościowe a te małe to starcza ci na jakiś miesiac (góra dwa) i potem musiałabys dokupywac wieksze. Takie jest w kazdym razie moje zdanie.
A co do sweterka, to ja bym jednak zakupiła. Nie jakis ekstra gruby, tylko normalny sweterek, bo pogoda szalona i nigdy nic nie wiadomo. Ja sie nastawiałam na ciepło a tu jak na razie tylko raz Vikusia wyszła na spacer bez sweterka :ico_olaboga: A wczoraj było tak zimno, że musiałam jej nawet załozyc bluze polarowa :ico_szoking: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2007, 20:14

no podobno zimno macie w UK, u mnie w aucie termometr dzis pokazywal 35 stopni :ico_szoking:
i jeszcze mnie lekarz pocieszyl, ze na razie nie urodze :ico_placzek: , aczej po terminie.nawet mi probowal masaz szyjki macicy zrobic, ale tak sie drzec zaczelam jakbym rodzila juz :ico_wstydzioch: strasznie bolalo :ico_szoking: . na moja niesmiala aluzje o przyspieszeniu porodu skinol poblazliwie glowa "pewnie, ze sie da jak chce Pani siebie i dziecko 24 godziny meczyc...". w takim wypadku od razu sie rozmyslilam :ico_oczko: w kazdym razie z USG masa plodu wyszla ponad 3900, ale powiedzial, ze na razie nie ma potrzeby planowanego cc, bo aarat moze sie mylic. w kazdym razie Łucja jest strasznie dluga, wszystkie parametry ma ponad norme, raczej nie zaloze jej ubranek w najmniejszym rozmiarze.
kaasiaa79 wiec na razie mozesz spac spokojnie, jeszcze nie rodzimy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2007, 20:24

kasik dzieki... moj maz teraz dumny, bo to on nalegal na te wieksze i dziwil mi sie ze sie uparlam, ze sa za duze... i w ogole hihi
a ja swetrek dzis wlasnie kupilam..wiec jeden mam... ale mi chodzi o ubranko na samo wyjscie ze szpitala... bo potem jak juz bedzie wiadomo co w brzuszku siedzialo to kupimy... bo wszystkie jakie widzialam to byly na konkretna plec... wiec mysliscie, ze jak zaloze body, spioszki, i sweterek i kocyk to bedzie ok???
mam nadzieje, ze jednak pogoda sie zmieni i nawet sweterek nie bedzie potrezbny... hihi :-D

podaje link dla ciezarowek... poogladalismy wiekszosc filmikow.. i jakos lepiej nam .. o dziwo :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

http://www.babycenter.com/videos/view/? ... ideoplayer

Wróć do „Pozostałe”