Od kiedy moge uczyc dziecko siadac na nocniczek...?moja Zuzia ma juz 7 miesiecy , zy moge juz tego eksperymentu probowac,,zalerzy mi zeby sie szybko nauczyla.
Co o tym sadzicie ?

Mój maluszek, jeszcze nie siedzi stabilnie, więc nie ma mowy o nocniczku, ale chciałam wam opowiedzieć, jak to było ze mną
  Mój maluszek, jeszcze nie siedzi stabilnie, więc nie ma mowy o nocniczku, ale chciałam wam opowiedzieć, jak to było ze mną   . Jak tylko zaczęłam siedzieć, mama wystawiała mnie na nocniczek punktualnie o 23.00. Często spałam na tym nocniczku. Chciała, żebym nie robiła siusiu przez noc. Wtedy były tylko tetrowe pieluchy, a podobno jak ja się zsiusiałam, to od razu w ryk. No i tak mnie nauczyła, że jeszcze długo (do końca podstawówki) wstawałam o 23.00 i lunatykowałam w stronę łazienki "na siusiu". Także chyba nie warto przesadzać z tym przyuczaniem do nocniczka
 . Jak tylko zaczęłam siedzieć, mama wystawiała mnie na nocniczek punktualnie o 23.00. Często spałam na tym nocniczku. Chciała, żebym nie robiła siusiu przez noc. Wtedy były tylko tetrowe pieluchy, a podobno jak ja się zsiusiałam, to od razu w ryk. No i tak mnie nauczyła, że jeszcze długo (do końca podstawówki) wstawałam o 23.00 i lunatykowałam w stronę łazienki "na siusiu". Także chyba nie warto przesadzać z tym przyuczaniem do nocniczka  

boje sie ze potem nie bedzie kupy jak mu muzyczka nie zagra
 boje sie ze potem nie bedzie kupy jak mu muzyczka nie zagra   

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość